BlackBerry piegādās telefonus Pentagonam; akcijas piedzīvo kāpumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas viedtelefonu ražošanas uzņēmuma «BlackBerry» akciju cena otrdien pieaugusi par vairāk nekā 9% saistībā ar ziņām, ka tas ieguvis līgumu par 80 000 jaunu tālruņu piegādi Pentagonam.

Kompānijas akciju cena palielinājās par 9,36% - līdz 9,93 dolāriem, tādējādi šogad līdz šim kopumā pieaugot jau par aptuveni 30%.

Šo kāpumu galvenokārt veicinājis Pentagona pagājušajā nedēļā paustais paziņojums, ka tas iekļaus aptuveni 80 000 «BlackBerry» telefonu jaunā «mobilitātes programmā» Aizsardzības ministrijai, kurā ietvertas arī «Apple», «Samsung» un «Motorola» ražotās ierīces.

«BlackBerry» akciju cena pieaugumu sāka pagājušajā mēnesī pēc tam, kad uzņēmums paziņoja, ka plāno telefonu ražošanā piesaistīt Taivānā bāzēto kompāniju «Foxconn», tādējādi palīdzot tam izvairīties no nepastāvīga viedtelefonu segmenta riskiem.

Kā vēstīts, novembra sākumā «BlackBerry» atteicās no plāniem pārdot uzņēmumu tā lielākā akcionāra «Fairfax Financial Holdings» vadītajam konsorcijam.

Tā vietā «BlackBerry» gatavojas no vairākiem avotiem piesaistīt finansējumu viena miljarda dolāru apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu