Latvijas hokejisti, kuri guvuši vārtus NHL čempionātā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ronalds Ķēniņš svētdien guva savus pirmos vārtus Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un kļuva par 14. latviešu hokejistu, kuram izdevies karjeras laikā gūt vismaz vienus vārtus pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, liecina NHL informācija.

Ķēniņš pirmos vārtus guva savā otrajā NHL mačā, taču viņa komanda Vankūveras «Canucks» mājas spēlē ar rezultātu 2:4 piekāpās Minesotas «Wild».

No latviešu hokejistiem visvairāk vārtu guvis Sandis Ozoliņš, kurš precīzs bijis 167 reizes.

Sergejs Žoltoks ir otrais labākais ar 111 vārtu guvumiem, bet 32 reizes precīzi metis Kārlis Skrastiņš.

Zemgus Girgensons, kurš aizvada savu otro NHL sezonu, šobrīd kopā karjerā guvis 21 vārtus.

Savas karjeras laikā 12 vārtus NHL guvis Raitis Ivanāns, bet pa astoņiem katrs iemetuši Herberts Vasiļjevs un Grigorijs Panteļejevs.

Sešus vārtus guvis Kaspars Daugaviņš, bet trīs iemetis Helmuts Balderis.

Vienus vārtus iemetuši Oskars Bārtulis, Mārtiņš Karsums, Kaspars Astašenko un Jānis Sprukts.

Nepilnus 24 gadus vecais Ķēniņš pagājušajā piektdienā debitēja NHL, kad «Canucks» ar rezultātu 5:2 uzveica Bufalo «Sabres», kuras rindās ar rezultatīvu piespēli izcēlās Girgensons.

Ķēniņš pagājušajā ceturtdienā saņēma izsaukumu uz «Canucks» no fārmkluba Jutikas «Comets», kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL). Latvijas hokejists debijas sezonā AHL aizvadījis 36 spēles, guvis piecus vārtus, atdevis septiņas rezultatīvas piespēles un nopelnījis lietderības koeficientu +6.

2013. gada vasarā Ķēniņš noslēdza divu gadu līgumu ar «Canucks» kā brīvais aģents, jo latviešu hokejistu NHL jauno spēlētāju draftā neviena komanda nav izvēlējusies.

Ķēniņš kopš 2008. gada spēlēja Šveices kluba Cīrihes «ZSC Lions» sistēmā, sākumā jaunatnes līgā un vēlāk augstākajā līgā, kurā 2012. un 2014. gadā izdevās kļūt par šīs valsts čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu