Slavenības, kuras pieķertas izliekamies dziedam (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Pasaulē ir daudz populāru cilvēku, par kuru dziedāšanas prasmēm sajūsminās daudzi jo daudzi. Tomēr arī šādi mūziķi dažādu apsvērumu dēļ ir plātījuši muti, kad fonā skan viņu balss, un izlikušies dziedam.

Dziedātāja Bejonsē izpildīja Amerikas himnu, kad tika paziņots, ka Baraks Obama ir kļuvis par Amerikas prezidentu. Bejonsē nevēlējās riskēt un sliktās skaņas dēļ dziedāt dzīvajā, tāpēc pati ierosināja imitēt dziedāšanu. Mūziķe tika pieķerta un vēlāk, lai izietu no situācijas, rīkoja preses konferenci, kurā a capella nodziedāja dziesmu «Star spangled banner» un uzdeva jautājumu, vai kaut viens vēl šaubās par viņas vokālajām spējām.

Dziedātāju Britniju Spīrsu var dēvēt par dziedāšanas imitēšanas karalieni. Lielākos pārmetumus izpelnījās viņas uzstāšanās televīzijas šovā «The X Factor», kur viņa uzstājās ar dziesmu «Womanizer» un saputrojās vārdos, mutes plātīšana neatbilda tam, ko klausītāji dzirdēja.

Foto: AP/Reuters/Scanpix

Arī par lielisko vokālu izslavētā dziedātāja Dženifera Hadsone Amerikas valsts himnas dziedāšanu tikai imitēja, jo nevēlējās pieļaut kaut mazāko iespēju, ka kļūdīsies.

Dziedātāja Šakira 2010. gadā uzstājās televīzijas šovā un skatītājiem pati sevi nodeva: skaņdarba «She wolf» skanēšanas laikā mūziķe izlikās dziedam daudzu savu dziesmu rindiņas, parādot, ka koncertā neviens neuzstājas dzīvajā.

Nevienam nav noslēpums, ka, uzstājoties televīzijas pārraidēs, dziedātāja Meraija Kerija vienmēr izmanto fonogrammu. Mūziķe neuzticas televīzijas skaņai un tāpēc nekad nedzied dzīvajā, bet viņa to arī neslēpj.

Dziedātāja Madonna arī ir liela fonogrammu piekritēja, par to sašutis ir viens no viņas nelabvēļiem, dziedātājs un komponists Eltons Džons. Mūziķis, izdzirdot, ka «Q awards» nominējis Madonnas koncertu kā vienu no labākajiem dzīvajiem koncertiem, uz to atbildēja, ka ikviens, kurš tikai izliekas dziedam koncertos, par kuriem cilvēki maksā 75 dolārus, lai redzētu dzīvo uzstāšanos, būtu jānošauj.



Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu