«Amerikāņu snaiperis» trešo nedēļu numur 1

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ziemeļamerikas kinoteātros trešo nedēļu pēc kārtas 1. vietā «Oskaram» nominētā filma «Amerikāņu snaiperis» («American Sniper»), kas nedēļas griezumā iekasējusi gandrīz 32 miljonus dolāru. Kopējie ienākumi jau sasnieguši gandrīz 250 miljonus, padarot filmu par vienu no visu laiku ienesīgākajām kara drāmām.

Anotācija: ASV armijas jūras spēku izcilākais snaiperis Kriss Kails (Bredlijs Kūpers) tiek nosūtīts uz Irāku, kur viņa misija ir aizsargāt savus armijas biedrus. Kriss tiek uzskatīts par nāvējoši precīzāko šāvēju ASV armijas vēsturē, turklāt viņa reputācija ir zināma arī pretiniekiem, padarot viņu pašu par iekārojamu mērķi. Tomēr Kriss nav tikai karavīrs, bet arī vīrs un tēvs, un cīņa par savu ģimeni, izrādās, arī var būt ārkārtīgi smaga.

Biogrāfiskā kara drāma «Amerikāņu snaiperis» uzņemta pēc amerikāņu karavīra Krisa Kaila bestsellera - autobiogrāfiskā romāna motīviem. Filmas režisors ir pieredzējušais kino veterāns Klints Īstvuds («Oskari» par filmām «Miljons dolāru mazulīte», «Nepiedots»). Titullomu filmā atveido Bredlijs Kūpers («Oskara» nominācijas par filmām «Optimista stāsts», «Amerikāņu afēra»). Pārējās lomās - Sjenna Millere, Džeiks Makdormans, Lūks Graims, Nevids Negabans, Kīrs O'Donels un citi.

Foto: publicitātes


2. vietā ģimenes filma «Lācēna Padingtona piedzīvojumi» (Paddington). Tā iekasējusi 12,4 miljonus.

Jauniešu zinātniskās fantastikas filma «Project Almanac» debitē 3. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu