Kā tavs mazais var palīdzēt mājas darbos? (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Theodor Lee

Bērnudārza vecuma bērnus ne tikai vari lūgt, bet viņi paši ļoti vēlas palīdzēt mājas darbos! Māmiņu kluba eksperte psiholoģe Diāna Zande iesaka, kā darboties ar pirmsskolas vecuma bērniem ikdienā!

Kopīgi nomainiet spilvendrānas

Palagu uzklāšana un segu ievilkšana pārvalkos varētu mazajām rociņām būt diezgan sarežģīta, bet spilvena ielikšana spilvendrānā būs pa spēkam ikvienam. Kad māmiņa ir uzklājusi palagu, mazās čaklās rociņas var sakārtot arī to starp matraci un gultu.

Klājam galdu

Uzklāt pusdiengaldu būs liels darbiņš, jo to novērtēs ikviens mājinieks, kas piesēdīsies pie galda paēst. Nekas, ja dakšiņa un nazis ir nepareizās šķīvja pusēs! Bērnudārzos vai citos pulciņos tiek darināti daudzi un dažādi rokdarbiņi. Ļauj bērnam izvēlēties mīļāko, piemēram, izveidotas puķes un novietot galda vidū.

Jautrā kārtošana

Bērniem ne vienmēr patīk kārtošana, bet to visu var vērst par labu! Paņem vairākus grozus vai kastes, kur bērns varēs salikt mantas. Piemēram, vienā kastē lai bērns liek rotaļlietas, otrā - grāmatas! Bērnam būs interesanti, bet tu varēsi visu sakārtot.

Šķirojam zeķes

Veļas mazgāšana un kārtošana nekad nebeidzas, bet arī šajā mājas darbiņā vari iesaistīt pirmsskolas vecuma bērnu! Lūdz, lai viņš sašķiro, piemēram, zeķes vai vienas krāsas apģērbus!

Pastāsti, kādus mājas darbus tu veic kopā ar savu pirmsskolnieku!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu