Deju grupa «Dzirnas» jubilejas koncertam iestudējusi «The Sound Poets» dziesmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Deju grupas «Dzirnas» 30 gadu jubilejas koncertā «1 un kopā - Dzirnām 30» 12.februārī «Arēnā Rīga» skatītājiem būs iespēja baudīt īpaši iestudētu grupas «The Sound Poets» dziesmu «Nāc līdzās» kopā ar Rīgas Doma kora skolas koriem un deju grupu «Dzirnas».

«Grupu «The Sound Poets» ir iemīļojuši ļoti daudzi Latvijas iedzīvotāji brīnišķīgo melodiju dēļ, kas labi aranžējamas arī kormūzikai. Par to varēsiet pārliecināties koncertā, kurā kopā ar pašu grupu, Doma skolas koriem un «Dzirnām» radīsim savu dziesmas «Nāc līdzās» sajūtu,» pastāstīja Rīgas Doma zēnu kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Mārtiņš Klišāns.

Aruma pastāstīja, ka 30 gadu jubilejas koncerts būs atkalredzēšanās «Dzirnu» dejotājiem un viņu draugiem, ar kuriem kopā tiks uzvestas programmu daļas gan no tādiem iepriekš redzētiem projektiem kā «Karalis», «Spēlēju, dancoju» ar postfolkloras grupu «Iļģi», muzikālās izrādes «Mauglis» ar Mārtiņu Braunu vai Laura Reinika populārās dziesmas «Es skrienu» interpretācija «Es brienu», gan arī neredzētiem jaunuzvedumiem, piemēram, «Joka pēc alfabēts» kopā ar Renāru Kauperu, Goran Goru un citiem fonda «Viegli» mūziķiem.

«Gatavošanās rit pilnā sparā, jo koncerta dalībnieku skaits ir liels, turklāt tik daudz Latvijā zināmu mākslinieku uzstāšanos vienuviet skatītāji sen nebūs redzējuši. Vēl aizvien nespējam noticēt, ka varam svinēt tik skaistu un vērienīgu jubileju ar saviem draugiem. Tas uzliek pienākumu novērtēt iespēju, radot patiešām aizraujošus un daudzpusīgus priekšnesumus, lai šī neparastā tikšanās rada prieku un gandarījumu visos - gan dalībniekos, gan skatītājos, uzlādējot vēl ilgam laikam,» pastāstīja deju grupas «Dzirnas» radītājs un skolotājs Agris Daņiļevičs.

Koncerts «1 un kopā - Dzirnām 30» notiks 12.februārī plkst.19 «Arēnā Rīga». Koncertā piedalīsies arī mūziķi Kaupers, Kaspars Zemītis, Intars Busulis, Kārlis Lācis, Mārtiņš Brauns, Ieva Kerēvica, Igo, Lauris Reiniks, Uldis Marhilēvičs, Aivars Hermanis, Kārlis Kazāks, kā arī grupas «The Sound Poets», «Auļi», «Raxtu raxti», Rīgas Doma kora skolas kori un citi mākslinieki, kā arī deju draugi no citiem Latvijas deju kolektīviem.

Visi koncerta biļešu ienākumi tiks veltīti deju skolas «Dzirnas» jaunās mājas remontam.

Deju grupa «Dzirnas» pastāv kopš 1995.gada. Grupa vienmēr koncentrējusies uz jaunradi un inovatīvu risinājumu meklēšanu, dejotāju īpašo dejas izpratni un sajūtu. «Dzirnu» zināmākās deju programmas ir «Karalis» ar «Queen» mūziku, «Rudens leģendas», «Valsis» ar Rodžera Votera mūziku, Imanta Kalniņa «Viņi dejoja vienu vasaru», «No gaismas līdz gaismai» grupas «Iļģi» izpildījumā un citi. «Dzirnu» zelta fondā ir uzvedumi «Mauglis», «Mazā Nāriņa» un «Spēlēju, dancoju».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu