10 hokeja veterāni Sočos, tostarp divi mūsējie (34)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET/Reuters/ScanPix kolāža

Pēc nepilna mēneša tiks dots starts 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajām spēlēm. Dažiem hokeja izlašu spēlētājiem šī būs pēdējā iespēja uzstāties un pārstāvēt savu valsti uz tik lielas skatuves. TVNET piedāvā iepazīties ar desmit vecākajiem hokejistiem, kas piedalīsies Soču olimpiādes spēlēs. Šajā sarakstā iekļauti trīs somu, trīs čehu, divi latviešu, viens zviedru un norvēģu hokejists.

 
Mats Trigs
Mats Trigs Foto: AFP/LETA

10. Mats Trigs, Norvēģija

Pieredzējušais norvēģu aizsargs dosies uz savām otrajām olimpiskām spēlēm. Viņš izlases sastāvā kopumā aizvadījis 81 spēli, kuru laikā izcēlies ar 15 vārtu guvumiem un 37 rezultatīvām piespēlēm partneriem. Lielāko savas profesionālās karjeras daļu Trigs aizvadījis Zviedrijas augstākajā līgā un Vācijas bundeslīgā.

Pozīcija: Aizsargs

Vecums: 37 gadi (01.06.1976)

 
Herberts Vasiļjevs
Herberts Vasiļjevs Foto: REUTERS/SCANPIX

9. Herberts Vasiļjevs, Latvija

Vasiļjevam, kurš pieņēmis arī Vācijas pilsonību, šīs būs otrās Ziemas olimpiskās spēles. Pēdējo reizi izlases rindās Vasiļjevs spēlēja 2011.gada pasaules čempionātā Bratislavā, pēc tam uzbrucējs paziņoja par karjeras beigām valstsvienībā. Hokejists jau deviņas sezonas pārstāv Vācijas bundeslīgas klubu Krēfeldes «Pinguine». Viņš nacionālās komandas sastāvā aizvadījis 57 mačus, izceļoties ar 9 vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm. Pasaules spēcīgākajā hokeja līgā Vasiļjevs kopumā aizvadījis 51 cīņu.

Pozīcija: Uzbrucējs

Vecums: 37 gadi (23.04.1976)

 
Patriks Eliašs (ar 26.numuru)
Patriks Eliašs (ar 26.numuru) Foto: AP/Scanpix

8. Patriks Eliašs, Čehija

Šī čehu uzbrucējam būs jau ceturtā olimpiāde. Divkārtējais Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvējs 2006.gada Tūrinas olimpiskajās spēlēs Čehijas izlasei palīdzēja iegūt bronzas medaļas. Visu savu profesionālo karjeru Eliašs aizvadījis tikai un vienīgi Ņūdžersijas «Devils» vienībā, kura viņu 1994.gadā izvēlējās jauno spēlētāju draftā.

Pozīcija: Uzbrucējs

Vecums: 37 (13.04.1976)

 
Kimo Timonens
Kimo Timonens Foto: REUTERS/SCANPIX

7. Kimo Timonens, Somija

Filadelfijas «Flyers» aizsargam šīs jau būs piektās olimpiskās spēles! Uz pirmo olimpiādi Timonens devās pirms 16 gadiem, kad Somijas izlasei Nagāno palīdzēja iegūt bronzas godalgas. Vēl Kimomens Turīnas olimpiskajās spēlēs spēja iegūt sudraba medaļu, bet Vankūverā somi ieguva bronzas godalgas. Tāpat Kimomena kontā ir arī trīs sudraba medaļas pasaules čempionātos.

Pozīcija: Aizsargs

Vecums: 38 gadi (18.03.1975)

 
Sami Salo
Sami Salo Foto: AP/Scanpix

6. Sami Salo, Somija

Sami Salo, kurš visu savu karjeru mokās ar savainojumiem, dosies uz savu ceturto olimpiādi. Viņš Somijas valstsvienības sastāvā ieguvis olimpiskās bronzas un sudraba medaļas. Interesanti, ka savā ilgajā spēlētāja karjerā Salo piedalījies tikai divos pasaules čempionātos, palīdzot somiem 2001.gadā tikt pie sudraba. Aizsargs jau 15 sezonas spēlē NHL un šobrīd pārstāv Tampabejas «Lightning» vienību.

Pozīcija: Aizsargs

Vecums: 39 gadi (09.02.1974)

 
Daniels Alfredsons
Daniels Alfredsons Foto: AP/Scanpix

5. Daniels Alfredsons, Zviedrija

2006.gada olimpiskajam čempionam šī būs piektā olimpiāde. Alfija kontā ir praktiski visi prestižākie tituli, izņemot Stenlija kausu. Zviedrijas uzbrucējs pagājušajā vasarā šokēja visus Otavas «Senators» komandas fanus, jo pēc 17 gadus ilgas karjeras šajā vienībā, pārcēlās uz Detroitas «Red Wings» klubu. Pasaules spēcīgākajā hokeja līgā Alfredsons kopumā aizvadījis 1437 spēles, izceļoties ar 488 vārtiem un 750 rezultatīvām piespēlēm.

Pozīcija: Uzbrucējs

Vecums: 41 gads (12.11.1972)

 
Sandis Ozoliņš
Sandis Ozoliņš Foto: Kaspars Volonts/TVNET

4. Sandis Ozoliņš, Latvija

Visu laiku labākais Latvijas hokejists ar Dievu Latvijas izlasei pateica pēc 2006.gada Turīnas spēlē, kad komanda piedzīvoja pamatīgu fiasko, zaudējot visos piecos mačos. Tomēr Sandis pēc septiņu gadu pārtraukuma nolēma atgriezties valstsvienības sastāvā, un palīdzēja tai olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā izcīnīt ceļazīmi uz Sočiem. 1996.gada Stenlija kausa ieguvējs, kurš NHL aizvadījis vairāk nekā 1000 spēles, dosies uz savām trešajām olimpiskajām spēlēm. OZO Sočos, visticamākais, būs mūsu nacionālās komandas kapteinis un, iespējams, nesīs karogu arī atklāšanas ceremonijā.

Pozīcija: Aizsargs

Vecums: 41 gads (03.08.1972)

 
Jaromirs Jāgrs
Jaromirs Jāgrs Foto: REUTERS/SCANPIX

3. Jaromirs Jāgrs, Čehija

Jāgrs 2014.gada 15. janvārī Nacionālās hokeja līgas (NHL) labāko snaiperu sarakstā apsteidza leģendāro kanādieti Marku Mesjē, un tas arī liecina par spēlētāja lielo pieredzi. Čehu hokeja leģenda noteikti bez hokeja nevar dzīvot, jo ir dzirdēt nostāsti, ka Jāgrs pat naktīs aizvada ledus treniņus, lai saglabātu savu lielisko meistarību un fizisko kondīciju. Jāgra panākumi un tituli vienkārši nav uzskaitāmi - to ir daudz, ļoti daudz. Soču olimpiskās spēles Jāgram būs piektās un uzbrucējs noteikti darīs visu, lai tiktu pie savas otrās zelta medaļas.

Pozīcija: Uzbrucējs

Vecums: 41 gads (15.02.1972)

 
Foto: RIA Novosti/Scanpix

2. Petrs Nedveds, Čehija

Pirmo reizi Nevdeds uz olimpisko spēļu ledus uzkāpa tālajā 1994.gadā, kad Latvijas izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons bija nepilnu gadu vecs. Neskatoties uz čehu uzbrucēja lielo pieredzes bagāžu, šī viņam būs tikai otrā olimpiāde. Nedveds bija viens no pirmajiem čehu hokejistiem, kas aizmuka no tā laika neatkarīgās Čehslovākijas republikas un olimpiskajās spēlēs piekrita pārstāvēt Kanādas izlasi. Soču turnīrs Nedvedam noteikti būs īpašs, jo šī viņam būs pirmā reizi ar Čehijas komandu olimpiādē.

Pozīcija: Uzbrucējs

Vecums: 42 gadi (09.12.1972)

 
Tēmu Selanē
Tēmu Selanē Foto: REUTERS/SCANPIX

1. Tēmu Selanē, Somija

Somu hokeja leģenda būs vecākais Soču olimpiskā hokeja turnīra dalībnieks. Visu laiku rezultatīvākais Somijas hokejists NHL, dosies uz savu sesto olimpiādi. Selanē olimpiskajās spēlēs ieguvis divas bronzas un vienu sudraba medaļu. Somijas izlases snaipera iespēto debiju NHL, visticamākais, neviens arī nepārspēs. 22 gadu vecumā, pārstāvot Vinipegas «Jets» klubu, Selanē pirmajā sezonā guva 76 vārtus, kas NHL ir līdz šim vēl nepārspēts rekords. Nagāno un Turīnas olimpiādē Selanē kļuva par visa turnīra rezultatīvāko hokejistu, bet 1992.gadā olimpiskajā spēlēs Lillehammerē viņš ar septiņiem vārtiem bija labākais turnīra snaiperis.

Pozīcija: Uzbrucējs

Vecums: 43 gadi (03.07.1970)

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu