Kurta Kobeina atraitne grūtniecības laikā lietojusi heroīnu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Amerikāņu grandžroka grupas «Nirvana» solista Kurta Kobeina atraitne Kortnija Lova atzinusi, ka grūtniecības laikā lietojusi heroīnu.

1992.gadā izdevuma «Vanity Fair» žurnāliste Linna Hiršberga apgalvoja, ka rokgrupas «Hole» līdere Lova esot lietojusi narkotikas, kamēr bija stāvoklī ar meitu Frānsisu Bīnu. Dziedātāja tolaik asi noraidīja žurnālistes izteikumus.

Foto: TT NYHETSBYRN

«Mēs to pilnībā noliedzam,» toreiz paziņoja Lovas pārstāvji. «Kad Kortnija uzzināja par grūtniecību, viņa uzreiz sazinājās ar vecmāti un narkologu, kuru aprūpē tagad atrodas. Viņi apstiprinājuši, ka gaidāms pilnīgi vesels mazulis.»

Skandāla dēļ Lovai uz laiku tika atņemta aizbildniecība pār meitu. Lova izdeva neoficiālu mūzikas albumu ar nosaukumu «Bring Me the Head of Lynn Hirschberg» («Atnesiet man Linnas Hiršbergas galvu»), kā arī vainoja žurnālisti pie Kobeina pašnāvības 1994.gadā.

Taču Sandensas kinofestivālā demonstrētajā dokumentālajā filmā «Kurt Cobain: Montage of Heck» Lova atzinusi, ka Hiršbergas apsūdzība tomēr bijusi patiesa. «Es to izdarīju vienreiz, taču pēc tam pārtraucu. Es zināju, ka ar viņu viss būs kārtībā,» sacīja dziedātāja.

Kinolentes galvenā producente ir 22 gadus vecā Frānsisa Bīna Kobeina. Filmas pirmizrāde gaidāma 4.maijā amerikāņu televīzijas kanālā HBO.

Foto: TT NYHETSBYRN

Filmas režisors Brets Morgens sacīja, ka noteikti esot gribējis iekļaut filmā Lovas atzīšanos, jo skandāls esot iedragājis Kobeinu. «Jā, viņi bija narkomāni, taču nevienam nedarīja pāri,» uzskata Morgens. «Raksts atstāja lielu iespaidu uz Kurta psihi. Nedomāju, ka viņš kādreiz no tā atguvās, jo viņam tika atņemts bērns.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu