Dons svinēs Valentīna dienu ar koncertu un neuzskata mīlestību par banālu (30)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Jaunais 2014. gads dziedātājam Donam ir sācies ļoti veiksmīgi, viņš ir nominēts «Zelta mikrofonam», dziesma ir izvirzīta Muzikālās bankas finālam, un, protams, dalība Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālā. Dziedātājs par to ir īpaši lepns, bet mazu uztraukumiņu rada februārī paredzētie koncerti koncertzālē «Palladium».

Dziedātājs Dons uzskata, ka šādi panākumi uzliek lielu atbildību, jo gribas klausītājiem sniegt kvalitatīvu mūziku, viņš zina, ka no viņa to arī gaida, un ik dienas mūziķis strādā pie kvalitātes, lai beigās nesanāk tā, ka viņš uziet uz skatuves un tikai trinkšķina fonā ģitāru.

«Visi šie panākumi rada prieku, prieku par to, ka manas dziesmas iekritušas cilvēku sirdīs, tas priecē un dod spēku, iedvesmu radīt ko jaunu,» priecājas Dons.

Mūziķis Eirovīzijas konkursam uzrakstīto dziesmu nedomā tulkot angļu valodā, jo Latvijā vienmēr dzied latviski un arī dziedās latviski.

«Tā ir mūsu valoda, un ar to ir jālepojas, nedomāju, ka jebkad izlemšu Latvijā uzstāties ar dziesmu angļu valodā. Nedomāju tik ļoti par to, ka ir cilvēki, kuri nesaprot angļu valodu, vairāk domāju par pašu valodu, lai tā skanētu un tiktu sadzirdēta,» skaidro Dons.

Pirms paredzētajiem sešiem koncertiem koncertzālē «Palladium» Dons jūtas satraukts; sākumā bija paredzēti tikai divi koncerti, bet atsaucība bija tik liela, ka beigu beigās koncertu skaits izaudzis līdz sešiem.

«Jau pagājušā gada augustā izlēmām, ka uzstāšos Valentīna dienā, tā ir diena, kad cilvēki visvairāk saka viens otram, ka mīl; kāpēc man nepateikt klausītājiem, ka mīlu viņus, īpaši jau tik īpašā datumā?» jautā Dons.

Dons parasti svin Valentīna dienu, bet šogad svinēs spēcīgāk par visiem iepriekšējiem gadiem.

«Uzskatu, ka dāvanas, ziedi, konfektes jādāvina vairāk nekā reizi, divas vai trīs gadā. Ir par maz apsveikt mīļoto cilvēku tikai Valentīna dienā, vārda dienā un dzimšanas dienā. Bet nedomāju arī, ka Valentīna diena ir jāsvītro no kalendāra, šādi netipiski svētki ir vajadzīgi. Pāri tos gaida, plāno romantiskas vakariņas, īpašas dāvanas, esmu par visu, kas vairo mīlestību,» tā Dons.

Romantiskākā lieta, ko pats mūziķis ir darījis, tā ir dziesmas sacerēšana un uzdāvināšana, protams, tiek dāvināti arī ziedi, interesantas dāvanas, bet dziesma ir bijusi tāda īpašākā dāvana.

«Es ticu mīlestībai, tā nav banāla. Mīlestība ir skaistākais, kas mums ir dots, visa tā kņudoņa iekšā, uztraukums. Ieķeršanās, aizraušanās, kas ir mīlestības sākumā, ir skaistākais, jo rada patīkamu uztraukumu, smaidu,» nosaka Dons.

Vīrietis zina, ka mīlestības dalās, ir iespējams mīlēt darbu, otru cilvēku, ģimeni.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu