Partijas izvirzījušas ministru amata kandidātus (60)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visas topošās koalīcijas partijas izvirzījušas savus kandidātus ministru amatiem nākamajā valdībā; šobrīd skaidrības nav tikai par Ekonomikas ministrijas vadību, jo premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma («Vienotība») ceturtdien informēja, ka jaunajā Ministru kabineta sastāvā viņa neredz pašreizējo ekonomikas ministru Danielu Pavļutu (Reformu partija,RP).

«Vienotība»oficiāli izvirza Circeni, Vilku, Matīsu un Druvieti

Partijas «Vienotība» valde Ministru prezidenta amata kandidātei Laimdotai Straujumai (V) darbam viņas veidotajā valdībā piedāvā iekļaut veselības ministri Ingrīdu Circeni, finanšu ministru Andri Vilku, satiksmes ministru Anriju Matīsu un izglītības un zinātnes ministri Inu Druvieti, informēja partija preses sekretāre Laila Timrota.

Labklājības ministra amatam izvirzīts Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis, kurš jau iepriekš bijis gan šajā, gan arī satiksmes ministra amatā. Par zemkopības ministru, visticamāk, kļūs ZZS pārstāvis Jānis Dūklavs, kurš arī šajā krēslā bijis no 2009. gada līdz 2011. gadam. Bet aizsardzības ministra kandidāts ir ZZS valdes loceklis un Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis, kurš vairākās valdībās strādājis par vides ministru.

Nacionālās apvienības (NA) virzītā kultūras ministre Dace Melbārde amatā varētu palikt arī nākamajā valdībā. Par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru izvirzīja NA Saeimas frakcijas vadītāju Eināru Cilinski. Savukārt tieslietu ministra amata kandidāte ir Rīgas domes NA frakcijas priekšsēdētāja Baiba Broka.

Skaidrības nav, vai amatā paliks Pavļuts

Iekšlietu ministra amatā arī jaunajā valdībā plānots palikt Rihardam Kozlovskim (RP), arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija), visticamāk, savu krēslu neatstās. Tomēr skaidrības šobrīd nav, vai amatā paliks arī līdzšinējais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, kurš nesen iestājās Reformu partijā.

Oficiāli Straujuma jauno Ministru kabineta sastāvu sola nosaukt pirmdien.

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») atkāpās Zolitūdes traģēdijas dēļ.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu