Jēkabsone-Žogota ar 21 punktu sekmē komandas graujošu uzvaru Eirolīgas spēlē (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Andrey Petukhov

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien guva 21 punktu FIBA Eirolīgas spēlē, kurā viņas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK savā laukumā ar 115:51 (30:21, 28:10, 33:14, 24:6) pārliecinoši pārspēja Ungārijas vienību Ģēras «Uni».

Latviete kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, laukumā pavadīto 16 ar pusi minūšu laikā realizējot vienu no trim divpunktu metieniem, piecus no sešiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Vēl latviete iekrāja divas rezultatīvas piespēles, vienu pārtvertu bumbu un trīs izprovocētus noteikumu pārkāpumus, bet viņas +/- koeficients bija labākais komandā (+38).

Šī bija UGMK komandas sestā uzvara sešās spēlēs, bet FIBA Eirolīgas mačos zaudējumus šī vienība nav cietusi kopš pērnā janvāra.

A apakšgrupas kopvērtējumā UGMK ar sešām uzvarām sešās spēlēs atrodas pirmajā vietā.

Citā spēlē trešdien zaudējumu piedzīvoja Viļņas «Kibirkštis-VIČI» komanda no Lietuvas ar latvieti Ievu Krastiņu ierindā, kas savā laukumā ar 39:54 (9:11, 10:10, 4:12, 16:21) piekāpās Polkovices CCC vienībai no Polijas.

Krastiņa 22 nospēlēto minūšu laikā guva tikai divus punktus, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem un kļūdoties abos tālmetienos. Vēl viņa iekrāja vienu atlēkušo bumbu, vienu pārtvertu piespēli, trīs kļūdas un vienu piezīmi, kā arī tika pie otrā sliktākā +/- koeficienta komandā (-14).

Vēl no latviešu basketbolistēm B grupā trešo vietu ar trim uzvarām sešos mačos ieņem Zanes Tamanes pārstāvētā Polijas čempionvienība Krakovas «Wisla Can-Pack», bet sestajā vietā ar divām uzvarām atrodas Guntas Baško-Melnbārdes pārstāvētā Francijas komanda Monpeljē «Lattes».

Savukārt C apakšgrupā «Kibirkštis-VIČI» septiņos mačos tikusi pie diviem panākumiem, kas dod priekšpēdējo, sesto, vietu.

Pirmajā posmā 20 klubi līdz februārim izspēlēs divu apļu turnīru. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas četras labākās komandas un divas labākās piekto vietu ieguvējas. Savukārt, ja finālturnīra rīkotāja, kas šosezon atkal būs UGMK, iekļūs izslēgšanas cīņās, tām kvalificēsies visas piekto vietu īpašnieces.

Astotdaļfinālu spēles līdz divām uzvarām notiks 11. un 14.martā, kā arī vajadzības gadījumā 19.martā. Pāri tiks sadalīti atbilstoši regulārās sezonas rangam un ņemot vērā finālturnīra rīkotājas rezultātus. Savukārt finālsacensības ar astoņu komandu līdzdalību risināsies no 7. līdz 13.aprīlim.

Finālsacensības Jekaterinburgā norisinājās arī pagājušajā sezonā, kad tajās triumfēja mājinieces UMGK.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu