Upītis atkal gūst vārtus VHL spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Ar vēl vienu vārtu guvumu Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) regulārā čempionāta cīņās pirmdien izcēlās latviešu uzbrucējs Juris Upītis, palīdzot viņa un aizsarga Mārtiņa Jakovļeva pārstāvētajai Angarskas «Jermak» komandai ar 4:1 (2:0, 0:1, 2:0) savā laukumā pārspēt Orskas «Južnij Ural» hokejistus.

Upītis ar vārtu guvumu izcēlās cīņas priekšpēdējā minūtē, uzstādot sacensību gala rezultātu. Tāpat viņš otrajā trešdaļā nopelnīja divas soda minūtes, kuru izciešanas laikā «Južnij Ural» guva savus vienīgos vārtus.

Šajā mačā Upītis laukumā pavadīja 17 minūtes un 30 sekundes, uzvarot četros no pieciem iemetieniem, veicot divus metienus un dueli noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šīs sezonas desmit VHL spēlēs Upītis guvis jau piecus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Jakovļevs atkal cīņā nepiedalījās. Viņš laukumā nav devies jau kopš 13.janvāra.

«Jermak» komanda tagad uzvarējusi trijās spēlēs pēc kārtas.

Tikmēr neveiksmi pirmdien piedzīvoja Ērika Ševčenko, Artūra Salijas, Artūra Kuzmenkova un Kirila Tambijeva pārstāvētā turnīra čempione un kopvērtējuma līdere Karagandas «Sariarka», ko trenē Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs. Mačā starp divām Kazahstānas komandām «Sariarka» ar 0:5 (0:3, 0:1, 0:1) izbraukumā kapitulēja Ustjkamenogorskas «Kazcink-Torpedo» vienībai.

Ševčenko šoreiz laukumā pavadīja 16 minūtes un 20 sekundes, izceļoties ar vienu metienu pa vārtiem, divām soda minūtēm un negatīvu lietderības koeficientu -2. Savukārt Tambijevs laukumā aizvadīja 13 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā veica vienu metienu un samierinājās ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tikmēr Kuzmenkovs izlaida otro maču pēc kārtas, bet Salija debiju turnīrā vēl nav piedzīvojis.

Čempionāta kopvērtējumā «Sariarka» ar 92 punktiem 44 spēlēs joprojām atrodas stabilā līderpozīcijā, tuvāko konkurenti Iževskas «Ižstaļ» apsteidzot par desmit punktiem, turklāt kā vienīgā jau garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā. «Jermak» komanda ar 64 punktiem 45 spēlēs pakāpusies uz 14.vietu, bet aizsarga Edgara Siksnas pārstāvētā Balašihas «Dinamo» vienība ar 57 punktiem 43 spēlēs seko 20.pozīcijā.

Šajā VHL sezonā startē 24 klubi, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Sekojošajos izslēgšanas mačos iekļūs 16 spēcīgākās līgas vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu