Sandensā demonstrē dokumentālo filmu par Kurtu Kobeinu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Pagājušonedēļ Sandensas kinofestivālā tika izrādīta dokumentālā filma par rokgrupas «Nirvana» līderi Kurtu Kobeinu, uz kuru bija ieradusies mūziķa bijusī sieva Kortnija Lova (Courtney Love) un meita Frānsisa Bīna Kobeina (Frances Bean Cobain). Lai arī Lovai un 22 gadus vecajai Kobeinai, kura ir kinolentes «Cobain: Montage of Heck» galvenā producente, ir sarežģītas attiecības, pirmizrādē viņas kopīgi fotografējās un apskāvās.

Režisora Breta Morgena dokumentālā filma ir pirmā, kuras uzņemšanu atbalstījusi Kobeina ģimene. Filmas uzņemšana ilgusi astoņus gadus, no kuriem lielāko daļu aizņēmusi ar autortiesībām aizsargāto un arhīva materiālu iegūšana.

«Uzņemšanas gaitā nācās cīnīties ar nopietnām šaubām,» atklāja Morgens. «Šī filma bija izaicinājums. Bija nepieciešams izmantot visu, kas man ir, lai nokļūtu tik tālu. Bija liels spiediens, lai filma būtu laba. Tā ir ļoti neparasta.»

Filmā iekļauts iepriekš neredzēts video ieraksts, kurā Kobeins izpilda grupas «The Beatles» dziesmu «And I Loved Her», kā arī filmēti materiāli no viņa un Lovas ikdienas dzīves.

Frānsisa Bīna Kobeina un Kortnija Lova filmas pirmizrādē
Frānsisa Bīna Kobeina un Kortnija Lova filmas pirmizrādē Foto: Scanpix/Reuters

Morgens atzina, ka pēc kinolentes pabeigšanas esot ieslēdzies vannas istabā un gandrīz pusstundu raudājis.

«Es neraudāju tāpēc, ka Kurts nomira,» viņš teica. «Es raudāju tāpēc, ka vairs nevarēšu ar viņu pavadīt laiku. Pēdējos divus gadus viņš bija visa mana dzīve.»

Režisors uzskata, ka pēc viņa filmas noskatīšanās fani varēšot labāk saprast Kobeinu.

«Viņš bija romantisks, jautrs un labsirdīgs vīrietis, taču viņam bija arī savas problēmas,»

viņš raksturo mūziķi. «Es negribu viņu attēlot kā perfektu cilvēku. Tas ir sarežģīts stāsts.»

4. maijā filma tiks izrādīta amerikāņu televīzijas kanālā HBO.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu