«Zelta aveņu» nominācijās dominē Adama Sandlera jaunākā filma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu komiķa Adama Sandlera filma «Grown Ups 2» («Lielie 2») šogad ieguvusi visvairāk «Zelta avenes» nomināciju.

Zelta Avenes balva (angļu: Golden Raspberry) ir 1980. gadā amerikāņa Džona Vilsona izdomāta antibalva, kas atzīmē aktiera sliktākos darbus, scenāriju, režiju, kinodziesmu un gada filmu. Tā tika izveidota kā Amerikas Kinoakadēmijas balvas pretstats. Balva parasti sastāv no plastmasas avenes, kas nopūsta ar zelta krāsu uz plastmasas pametnes - kas maksā aptuveni 4,89 ASV dolārus

Kinolentē Sandlers, Kriss Roks, Kevins Džeimss un Deivids Speids atveido bērnības draugu bariņu, kas dodas izbraukumā ar ģimenēm. Tā nominēta astoņām «Zelta avenēm», kas ik gadu tiek pasniegtas sliktākajām filmām.

Lai arī «Lielie 2» globālie kases ieņēmumi pārsniedza 246 miljonus ASV dolāru (180 miljonus eiro), tā cīnīsies par sliktākās filmas, sliktākā turpinājuma, sliktākā aktieru sastāva un sliktākā scenārija balvām. Sandlers nominēts sliktākā aktiera kategorijā, bet Teilors Lotners un Selma Hajeka - kā briesmīgākie otrā plāna aktieri.

Arī filmas «Lielie 2» režisors Deniss Dagans nominēts «Zelta avenei».

Uz «Zelta avenēm» šogad pretendē vesterns «The Lone Ranger» («Vientuļais reindžers»), zinātniskās fantastikas filma «After Earth» («Atgriešanās uz Zemes») un «Movie 43».

Uzvarētāji tiks paziņoti 1.martā, dienu pirms ASV kino industrijas centrālā notikuma - «Oskara» balvu pasniegšanas.

Pērn Sandlera filma «That's My Boy» («Svētdienas tētuks») saņēma divas «Zelta avenes». 2012.gadā Sandlera komēdija «Jack and Jill» («Džeks un Džila») ieguva apbalvojumus pilnīgi visās «Zelta avenes» kategorijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu