Snoudens kļūs par Preses brīvības fonda direktoru padomes locekli (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušais ASV izlūkdienesta darbinieks Edvards Snoudens kļūs par Preses brīvības fonda (FPF) direktoru padomes locekli, teikts organizācijas mājaslapā.

Militārais analītiķis un fonda dibinātājs Daniels Alsbergs šādu lēmumu izskaidrojis ar to, ka, pateicoties Snoudenam, amerikāņi ieguvuši iespēju atklāti diskutēt par ASV Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) spiegošanas programmām. Viņš arī norādīja uz Snoudena soļa drošsirdīgumu un nodevēja viņu par savu «personīgo varoni». Oficiāli Snoudens par FPF direktoru padomes locekli kļūs februārī.

Savukārt Snoudens paziņoja, ka centīsies izmantot savu pieredzi, lai risinātu žurnālistu un viņu avotu saziņas drošības problēmu. «Likumi to nevar nodrošināt, taču tehnoloģijas var,» viņš sacīja.

FPF ir dibināts 2012.gadā, un tā mērķis ir aizstāvēt un atbalstīt «agresīvu žurnālistiku, kas strādā sabiedrības interesēs, lai sasniegtu caurredzamību un atbildīgumu».

ASV Snoudens apsūdzēts spiegošanā un valdības īpašuma zādzībā. Viņam piešķirts pagaidu patvērums Krievijā. Vašingtona atkārtoti aicinājusi Snoudenu atgriezties un stāties tiesas priekšā.

Decembrī Snoudens intervijā laikrakstam «The Washington Post» sacīja, ka ir apmierināts ar paveikto, jo sabiedrība tagad ir informēta par ASV valdības realizēto masveida novērošanu internetā un telefona sarunu noklausīšanos.

«Man, vērtējot pēc personīgā apmierinājuma, misija jau ir pabeigta. Es jau esmu uzvarējis,» paziņoja Snoundens. «Tiklīdz žurnālisti varēja sākt strādāt, viss, ko es mēģināju izdarīt, tika pierādīts. Jo es nevēlējos mainīt sabiedrību. Es vēlējos dot sabiedrībai iespēju noteikt, vai tā vēlas pati mainīties.»

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu