«Gaismas pili» apdrošinās par 30 344 eiro (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Nacionālo bibliotēku, Mūkusalas ielā 3, apdrošinās par 30 344 eiro, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kultūras ministrijas izsludinātajā iepirkumā uzvarējusi apdrošināšanas kompānijas «If P&C Insurance AS» Latvijas filiāle.

Iepirkuma līgumcena ir 30 344 eiro.

Jau ziņots, ka «Gaismas pils» projektam piesaistītais būvuzraugs «Hill International» šā gada 10.janvārī izdeva apstiprinājumu, ka pilnsabiedrība «Nacionālā būvkompāniju apvienība» (NBA) ir pabeigusi Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvdarbus atbilstoši līgumam, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dagnija Grīnfelde.

Turpinās arī LNB ēkas sagatavošana nodošanai ekspluatācijā. Līdz ēkas nodošanai ekspluatācijā LNB ēkā plānoti tikai vienreizēji un atbilstoši drošības prasībām īpaši saskaņoti pasākumi.

Jau ziņots, ka LNB ēkas būvniecība tika sākta 2008.gada jūnijā. Tās būvdarbus veic «Nacionālā būvkompāniju apvienība», ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji - SIA «Re&Re», AS «RBSSKALS» un SIA «Skonto būve». Saskaņā ar līgumu, ko valsts ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008.gada 15.maijā, bibliotēkas būvniecība izmaksās 114,6 miljonus latu.

2014.gada sākumā plānota bibliotēkas pārcelšanās no sešām pašreizējām bibliotēkas ēkām, lai 2014.gada vidū jaunā ēka pilnībā būtu pieejama apmeklētājiem.

Lai «Gaismas pils» projekts būtu pabeigts, nepieciešama LNB ēkas būvdarbu pabeigšana un nodošana ekspluatācijā, LNB infrastruktūras pirmās kārtas objektu būvdarbu pabeigšana un nodošana ekspluatācijā, LNB aprīkošana ar mēbelēm un iekārtām, kā arī LNB pārcelšanās uz jauno LNB ēku un grāmatu krājuma pārvietošana.

Līdz 2014.gada 30.aprīlim jāpabeidz apkārtējās teritorijas labiekārtošanas un apzaļumošanas darbi un tehniskās ēkas iekšējās apdares darbi.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu