«Novičok» atradās smaržu pudelītē, atklājis Eimesberi saindētā vīrieša brālis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nervus paralizējošā viela «Novičok», ar ko Anglijas pilsētā Eimesberi saindējās divi cilvēki, esot atradusies smaržu pudelītē, paziņojis ar indīgo vielu saindētā Čārlija Roulija brālis Metjū Roulijs. Vīrietis uzbrukumu pārcieta un ir nācis pie samaņas, taču viņa partnere Dona Stērdžesa nomira.

(Papildināta ziņa.)

Čārlijs Roulijs smagā stāvoklī atrodas slimnīcā. Britu policija atteicās apstiprināt viņa brāļa teikto, ka «Novičok» esot atradies smaržu pudelītē, ziņo raidorganizācija BBC. Taču likumsargi iepriekš paziņoja, ka bīstamā viela atradusies «mazā pudelītē».

Čārlijs Roulijs «absolūti nav tas brālis, ko pazinu», sarunā ar BBC žurnālistiem sacīja Metjū Roulijs. Viņš piebilda, ka Čārlijs ēdot cieto pārtiku.

Roulijs un Stērdžesa 30.jūnijā nonāca saskarē ar nervu indi. 8.jūlijā pēc Stērdžesas nāves tika sākta izmeklēšana par slepkavību.

Izmeklētāji uzskata, ka gadījums saistīts ar bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu 4.martā tuvējā pilsētā Solsberi.

Britu policija piektdien atkārtoja Eimesberi un Solsberi apkaimē dzīvojošajiem izteikto brīdinājumu neskarties klāt nepazīstamiem priekšmetiem, tai skaitā atrastiem kosmētikas produktiem.

BBC žurnālists Denijs Šovs spekulē, ka smaržu pudelīte izmeklētājiem varētu atklāt jaunu informāciju par nozieguma pastrādātājiem.

«No kurienes tā nākusi, kur tā pirkta, vai tā ir ļoti reta, vai tā ir neparasta, vai tā pirkta konkrētā veikalā kādā konkrētā laikā? Tie varētu būt izmeklēšanā svarīgi jautājumi, lai noskaidrotu, kurš ir atbildīgs par uzbrukumu Skripaļiem un arī šajā gadījumā,» norāda Šovs.

Izmeklētāji no Čārlija Roulija mājas un citām vietām konfiscējusi vairāk nekā 400 «paraugus un priekšmetus», kas potenciāli varētu būt saindēti ar bīstamo vielu. Tie nosūtīti uz Portondaunas laboratoriju, vēsta portāls «The Independent».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu