Štrombergs pēc pasaules čempionāta domājis mainīt treneri (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs pēc neveiksmīgi aizvadītā pasaules čempionāta pagājušajā gadā apsvēris domu mainīt treneri, vēsta laikraksts «Diena». Viņš ir Ivo Lakuča audzēknis.

Štrombergs pasaules čempionātā Jaunzēlandē nepārvarēja ceturtdaļfinālu. 26 gadus vecais valmierietis ir divkārtējs pasaules čempions. Pirmo reizi PČ viņš triumfēja 2008. gadā, šo panākumu atkārtojot pēc diviem gadiem.

«Pagājušais gads nebija no veiksmīgākajiem, taču palieku pie tā, ka tam tādam bija jābūt, ko es vairs nākotnē negribu piedzīvot. Cenšos mācīties no pieļautajām kļūdām un visu izdarīt labāk, pareizāk, ar pareizāku attieksmi,» «Dienai» pastāstīja Štrombergs.

Atceroties pasaules čempionātu, Štrombergs pastāstīja: «Tie ir tikai vieni mači, turklāt trase bija diezgan šausmīga. Negribu neveiksmi novelt tikai uz trasi, taču jau brīdī, kad to ieraudzīju klātienē, negatīvi sevi noskaņoju. Iekšēji arī zināju, ka neesmu tajā formā, kādā gribētu būt. Tas viss atkal bija galvā.»

«Viss gads jau bija tā iesācies un ritēja ar tādu nolemtības sajūtu. Tomēr redzēju un sapratu, ka vairāk es tā stāvēt un skatīties, kā citi brauc finālā, negribu,» viņš sacīja.

Štrombergs pēc pasaules čempionāta bija sarūgtināts par sniegumu, un viņam bija domstarpības ar treneri Lakuču. Sportists pat apsvēra mainīt treneri, bet pēc pārdomām no šāda soļa atturējās. «Negribētu to saukt par saķeršanos, bet mums katram par to visu bija savs viedoklis. Kādu laiku principā nerunājām, bija arī ļoti daudz domu par iespējamo trenera maiņu un līdzīgām lietām,» teica sportists. «Kopumā tas aizgāja pat diezgan tālu. Pēc tam apdomājos un sapratu - ja gribam to darīt augstākajā līmenī, ir jānoslēdz miers un jāturpina darboties. Neviens cits jau mani nepazīst tik labi kā viņš. Šobrīd, to atceroties, vainoju tikai pats sevi, taču tajā pašā laikā gribēju, lai viņš saprot mani - psiholoģiski es nebiju tur, kur gribēju būt.»

Divkārtējais olimpiskais čempions atzina, ka viņam bijušas problēmas ar motivāciju.

Štrombergam pieder visi iespējamie BMX augstākā mēroga tituli, izņemot uzvaru ASV čempionāta kopvērtējumā. Pagājušajā sezonā viņš ierindojās piektajā vietā.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu