«Zelta globusā» triumfē «12 gadi verdzībā» un «Amerikāņu afēra» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Kalifornijas štatā, Losandželosā svētdienas vakarā tika pasniegti ikgadējie «Zelta globusi» («Golden Globe»), kas ir otra svarīgākā ASV kinoindustrijas balva pēc «Oskara».

71. ikgadējā «Zelta globusu» pasniegšanas ceremonija notiek viesnīcā «Beverly Hilton Hotel».

Trīsdimensionālā trillera «Gravity» («Gravitāte») režisors Alfonso Kuarons saņēma «Zelta globusu» kā labākais režisors.

Režisors Alfonso Kuarons
Režisors Alfonso Kuarons Foto: ROBYN BECK / AFP

Labākā dramatiskā aktiera godalgu par veikumu filmā «Dalasas pircēju klubs» («Dallas Buyers Club») saņēma Metjū Makonohijs, bet labākās dramatiskās aktrises balvu par lomu filmā «Jasmīnas stāsts» («Blue Jasmine») - Keita Blanšeta.

Aktrise Keita Blanšeta
Aktrise Keita Blanšeta Foto: ROBYN BECK / AFP
Aktieris Metjū Makonohijs
Aktieris Metjū Makonohijs Foto: ROBYN BECK / AFP
Par labāko mūziklu vai komēdiju tika atzīta režisora Deivida O. Rasela kriminālfilma «American Hustle» («Amerikāņu afēra»).

Par lomām šajā filmā tika apbalvotas Eimija Adamsa kā labākā mūzikla vai komēdijas aktrise un Dženifera Lourensa labākās otrā plāna aktrises kategorijā.

Aktrise Dženifera Lourensa
Aktrise Dženifera Lourensa Foto: ROBYN BECK / AFP

Kā labākais mūzikla vai komēdijas aktieris tika apbalvots Leonardo di Kaprio par lomu filmā «The Wolf of Wall Street» («Volstrītas vilks»).

Par labāko otrā plāna aktieri tika atzīts Džareds Leto no filmas «Dallas Buyers Club» («Dalasas pircēju klubs»).

Kā labākā filma svešvalodā tika godalgota itāļu režisora Paolo Sorrentino filma «Dižais skaistums» («La grande bellezza»).

Labākās animācijas filmas kategorijā tika apbalvota filma «Frozen» («Ledus sirds»).

«Frozen»
«Frozen» Foto: REUTERS/ScanPix
Par labāko televīzijas drāmas seriālu tika atzīts seriāls «Breaking Bad» («Pārkāpt robežu»),

un tā aktieris Braiens Krenstons tika apbalvots kā labākais televīzijas drāmas aktieris.

Par labāko televīzijas drāmas aktrisi tika atzīta Robina Raita par lomu filmā «House of Cards».

Labākā televīzijas komēdijas aktiera kategorijā balvu saņēma Endijs Sambergs par lomu seriālā «Brooklyn Nine-Nine», bet kā labākā televīzijas komēdijas aktrise tika apbalvota Eimija Pēlere no seriāla «Parks and Recreation».

Seriāla "Brooklyn Nine-Nine" komanda
Seriāla "Brooklyn Nine-Nine" komanda Foto: ROBYN BECK / AFP

Par labāko miniseriālu vai televīzijas filmu tika atzīts «Behind the Candelabra», un Maikls Duglass par lomu tajā tika apbalvots kā labākais miniseriāla vai TV filmas aktieris. Kā labākā miniseriāla vai TV filmas aktrise tika apbalvota Elizabete Mosa par lomu filmā «Top of the Lake».

«Zelta globusu» balvu sadalījumu balsojumā nosaka Holivudas Ārzemju preses asociācijas 80 žurnālisti. Prestižo «Oskara» balvu sadalījumu turpretī nosaka ASV Kinoakadēmijas aptuveni 6000 locekļu balsojums.

Šā gada Holivudas balvu sezonā filmas «12 gadi verdzībā» un «Amerikāņu afēra» saņēmušas jau virkni nomināciju, tostarp Amerikas Producentu ģildes un Amerikas Režisoru ģildes balvu nominācijas. Aizvadītajos desmit gados tikai vienu reizi Amerikas Režisoru ģildes apbalvotais režisors nav saņēmis «Oskara» balvu par labāko režiju.

ASV Kinoindustrijas prestižo «Oskara» balvu nominācijas tiks paziņotas ceturtdien, bet balvas tiks pasniegtas 2.martā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu