Kā padarīt savu mājokli aromātisku (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Dennis Brekke

Svaigums mājās: pirms sākat mājās sūkt putekļus, vates pikucīti samitriniet ar dažiem pilieniem lavandas eļļas un iesūciet putekļusūcējā. Tādējādi lavandas smarža paliks visur, kur pāries putekļusūcējs.

Smarža ledusskapī: samitriniet ar pilienu lavandas eļļas un pilienu citrona eļļas marles gabalu un novietojiet to ledusskapja durvju iekšpusē. Eļļas periodiski atjauno.

Atkritumu urna: izmazgājiet un izslaukiet atkritumu spaini, uzpiliniet uz vates gabaliņa pilienu lavandas un tējas koka eļļas un ievietojiet spaiņa dibenā.

Mikroviļņu krāsns atsvaidzināšana: traukā ar ūdeni iepiliniet 3 pilienus citrona vai mētras, ievietojies krāsniņā uz 3 minūtēm.

Tualetes atsvaidzināšana: trīs nelielus aroma akmeņus novieto tualetē uz kāda plauktiņa, uz katra uzpilina dažus pilienus lavandas, ilang-ilang vai priedes eļļas. Reizi nedēļā eļļu atjauno.

Veļas atsvaidzināšana: veļas mazgāšanas laikā var pievienot dažādas ēteriskās eļļas. Eļļu var iepilināt nodalījumā, kas paredzēts skalojamam līdzeklim. Labi smaržos veļa, ja izmantosiet lavandu, mētru, rozi vai eikaliptu. Pāris pilienus eļļas var pievienot arī ūdenim, ko lej gludeklī.

Virsmu tīrīšana: pievienojiet 30 pilienus lavandas, tējas koka vai citrona eļļas uz litru spirta etiķa, labi sakratiet. Šis sastāvs lieliski attīra un dezinficē jebkādas virsmas.

Kaļķa nosēdumu tīrīšana izlietnē, vannā, kastroļos, elektriskajā tējkannā. Izmantojiet iepriekšminēto sastāvu: spirta etiķis ir labākais līdzeklis nosēdumu tīrīšanai. Tas ir daudz efektīvāks karsēšanas laikā, tāpēc to var liet tējkannā ar karstu ūdeni un atstāt uz stundu.

Telpu atsvaidzinātājs: ielejiet dažus pilienus mētras eļļas ūdens pulverizatorā, sakratiet un izsmidziniet telpā.

Cīņa ar kukaiņiem: tā vietā, lai izmantotu ķīmiskus insekticīdus, kas kaitē cilvēka veselībai, labāk izmantot lavandas, ciedra vai eikalipta ēteriskās eļļas. Ja nav smidzinātāja, pievienojiet dažus pilienus traukā ar karstu ūdeni vai uzpiliniet uz vairākiem vates pikucīšiem un izlieciet tos pa istabu.

Pret kodēm: pievienojiet 5 pilienus cipreses un lavandas eļļas uz koka klucīša vai marles gabala, ievietojiet veļas skapī vai kumodē. Eļļu regulāri atjauno.

Pret skudrām: pievienojiet 5 pilienus lavandas un 10 pilienus piparmētras eļļas pulverizatorā ar 250 ml ūdens, sakratiet un izsmidziniet vietās, kur mēdz uzturēties skudras. Šo procedūru atkārtojiet vairākas dienas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu