Tērvetes dabas parka teritorijā aizturēts vīrietis par nelikumīgām medībām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vakar ap plkst. 17.40 Tērvetes dabas parka teritorijā Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja darbinieki sadarbībā ar Dobeles iecirkņa darbiniekiem aizturēja vīrieti, kas nodarbojās ar nelikumīgām medībām, izmantojot nelikumīgas medību metodes – cilpu un nelikumīgi glabātu medību ieroci, TVNET informēja policijā.

Informācija par nelikumīgā mednieka iespējamajām darbībām Tērvetes dabas parka teritorijā Valsts policijas Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja darbiniekiem ienāca jau pagājušā gada novembrī, kad dabas parka teritorijā tika atrasts medību tornis un izvietota medību cilpa, kā arī uzstādīta barotava ar pārtiku tajā – dzīvnieku pievilināšanai.

21.janvārī Nelikumīgu medību un zvejas vienības darbiniekiem mednieku izdevās pieķert notikuma vietā ar pielādētu nelikumīgi glabāto medību ieroci, atrodoties paša uzstādītajā medību tornī. 1968.gadā dzimušais vīrietis policijas darbinieku aicinājumam padoties nepretojās, kā arī atzina savu vainu un pastāstīja par savām darbībām saistībā ar medīšanu šajā teritorijā pagājušā gada novembrī.

Dobeles iecirkņa darbinieki, veicot procesuālās darbības, notikuma vietā izņēma medību bisi un trīs 16 kalibra patronas, taču aizturētā dzīvesvietā, neatliekamās kratīšanas laikā, izņēma pneimatisko pistoli, sešas 16 kalibra patronas, astoņas 16 kalibra čaulītes, kā arī piecus kilogramus dzīvnieka gaļas.

Par noziedzīgo nodarījumu sāks kriminālprocess par aizliegtu vispārbīstamu līdzekļu, metožu, rīku vai paņēmienu izmantošanu medībās. Tāpat sākts kriminālprocess par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas un lielas enerģijas pneimatiskā ieroča glabāšanu un nēsāšanu bez attiecīgās atļaujas.

Sods, kas var tikt piešķirts par šādu likumpārkāpumu – brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Valsts policija aicina ikvienu ziņot Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienībai, ja rodas aizdomas par personām, kas nodarbojas ar nelikumīgām medībām vai zveju, zvanot uz tālruni 27895495 vai rakstot uz e-pastu: nmzag@vp.gov.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu