Darbu gatavas atsākt slēpošanas trases (60)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Visu nākamo nedēļu valdot salam, daudzās slēpošanas trasēs tiks sagatavots sniegs un atklāta ziemas sezona, savukārt ezeri un dīķi pārklāsies ar aizvien biezāku ledus kārtu, liecina sinoptiķu prognozes.

Nedēļas sākumā Rietumlatvijā sals vēl nebūs tik stiprs, lai sniega pūtējus slēpošanas trasēs varētu darbināt ar pilnu jaudu, un pirmās, visticamāk, tiks atvērtas slēpošanas trases Vidzemē, kur sniega ražošanu varēs sākt jau tuvākajā diennaktī.

Ar ledu vispirms pārklāsies mazie ezeri un dīķi Vidzemē un Latgalē, nedēļas otrajā pusē jau visā Latvijā aizsals ūdenstilpes, izņemot upes, kur ledus kārta veidosies tikai lēnākajos posmos.

Speciālisti atgādina, ka uz ledus kāpt ir bīstami, turklāt Rīgas administratīvajā teritorijā aizliegts atrasties uz ledus ūdenstilpēs. Par šī noteikuma neievērošanu Rīgas pašvaldības policija var uzlikt naudas sodu.

Pirmais zemledus makšķernieks šosezon noslīka 12.decembrī Daugavpils novada Salienas pagasta Ķirlānišķu ezerā, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informācija.

Aptaujātie slēpošanas trašu pārstāvji iepriekš atzina, ka aptuveni puse no visiem ziemas sezonas ieņēmumiem parasti tiek gūti laikā no 20.decembra līdz 10.janvārim. Šajā periodā bija slēgti visi slēpošanas kalni, izņemot «Žagarkalnu», kur Ziemassvētkos bija atvērta viena trase.

Saskaņā ar pašreizējo «Global Forecast System» prognozi aukstākais laiks gaidāms nākamās nedēļas nogalē, kad valsts austrumos gaisa temperatūra pazemināsies līdz -18 grādiem.

Komentāri (60)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu