Uzņēmēja Sveta Loeva izvēlas ceļot, nevis pirkt jaunas rotaslietas (40)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Pieczvaigžņu luksusa viesnīcas «Grand Palace Hotel» vadītāja un viesnīcas dvēsele Sveta Loeva (Sveta Low) kopā ar vīru Bernardu Loevu un meitu Kristīnu Loevu devās atpūsties uz Spānijas kūrortpilsētu Marbellu. Sveta atklāj, ka ģimene apsver iespēju iegādāties dzīvokli skaistajā vietā. Ģimene nežēlo līdzekļus ceļošanai, jo ceļojumi veido atmiņas, bet lietas ir tikai lietas.

Sveta Loeva atklāj, ka nežēlo naudu ceļojumiem, viņa labāk izvēlas, kur doties, kā nopirkt jaunas rotaslietas vai pēdējo tehnoloģijas brīnumiem apveltīto televizora modeli.

«Dārgākais, kas mums pieder šajā dzīvē, ir mūsu atmiņas. Tāpēc izvēlos ceļot, iepazīt pasauli, iegūt jaunus iespaidus, iemācīties ko jaunu un vienkārši dzīvot,» dzīves filozofiju skaidro Sveta.

Svetas ģimene Marbellu pirmo reizi apmeklēja 2005. gadā, kad tur ieradās ciemos pie miljonāres Irēnas Pulkinenas. Tajā laikā daudzi Latvijas miljonāri – Jānis Kols, Pēteris Šmidre, Benita Sadauska un populārā Sončiku ģimene, pirka īpašumus tieši šajā skaistajā kūrorta vietā.

«Marbellas klimats ir ideāli piemērots latviešiem. Vasarā vidējā temperatūra ir trīsdesmit grādi, bet ziemā temperatūra nenokrīt zemāk par plus divdesmit. Kā saka vietējie iedzīvotāji, Marbellā 360 dienas gadā spīd saule, tāpēc vieta iesaukta par «Saulaino krastu», protams, tā ir pārspīlēšana, bet tāda ir leģenda,» stāsta Sveta.

Svetas ģimene iemīlējās Marbellā no pirmā acu uzmetiena un apsver iespēju skaistajā, saulainajā vietā iegādāties dzīvokli.

«Vismaz reizi gadā mēs braucam uz šo paradīzes stūrīti atpūsties, ņemot vērā, ka šeit atrodas divas viesnīcas no viesnīcu tīkla, kurā Rīgā strādā mans vīrs Bernards. Viena no viesnīcām ir leģendārā «Marbella club beach», tajā sešdesmitajos gados vienmēr mitinājās pasaules slavenības un karaliskas personas. Vārdus saukt nav jēgas, ikviena Eiropas slavenība un karaliskā persona zina, nostāstus par viesnīcu,» tā Sveta.

Šajā gadā Loevu ģimene apvienoja atpūtas braucienu ar darbu, jo Bernardam bija jāstrādā, viesnīcu tīkla īpašnieks, palūdza viņu apskatīt jauno viesnīcu «El Lodge», kura atrodas Sierra Nevada pilsētā.

«Daudzi cilvēki nezina, ka Spānija nepiedāvā tikai atpūtu pludmalē un perfekta iedeguma iegūšanu, bet arī iespēju slēpot. Kūrorts atrodas trīs tūkstošus metru virs jūras līmeņa. Tur mēs sagaidījām jauno gadu, jo vēlējāmies sniegu,» smaida Sveta.

Jaunā gada svinībām ģimenei pievienojās arī viņu draugi no Latvijas, un jau no astoņiem vakarā tika svinēti dažādu valstu Jaunie gadi – sākumā tika sagaidīts Jaunais gads pēc Maskavas, Kijevas, Rīgas un beidzot Madrides laika.

Sveta smejoties stāsta, ka izdevīgi svinēt vairākus Jaunos gadus, jo ikvienā var vēlēties citu vēlēšanos, ne vienmēr ir šāda iespēja, varbūt tas palīdzēs vismaz vienai piepildīties.

«Galda vidū nolikām «iPod» un skatījāmies, kā sagaida Jauno gadu Rīgas iedzīvotāji, vērojām salūtu. Pāris minūtes pirms divpadsmitiem devāmies uz viesnīcas terasi, kur viesus gaidīja iepakojumi ar šampanieti, vīnogām un cita veida ogām. Personāls pateica, ka ir tradīcija, ka, ēdot zemenes, Jaunā gada naktī ir kaut kas jāvēlas, to arī visi viesi steidzās darīt, ātri ēdot ogas, lai paspētu ievēlēties vairākas vēlēšanās, jo viena oga bija viena vēlēšanās, tas bija jautri,» stāsta Sveta.

Pēc ogu ēšanas sekoja šampanieša dzeršana, salūta vērošana un bučošanās ar visiem tuvāk stāvošajiem viesiem; Sveta zina teikt, ka spāņi ir kāri uz bučošanos, vienalga, cik labi viņi tevi pazīst, satiekoties ir jāsaskūpstās.

Sveta stāsta, ka spāņu virtuvi ietekmējušas dažādu tautu ēdiena gatavošanas tradīcijas un tā lutina cilvēkus ar jūras veltēm, dažādu veidu sieriem, vīnu un augļiem. Katram reģionam ir savas nianses.

«Neesmu liela gaļas ēdāja, bet cilvēki man ir teikuši, ka Spānijā lieliski tiek gatavoti steiki. Man patīk nogaršot jaunus, netipiskus ēdienus, mīlu smaržu, kādu ēdienam dod dažādu veidu garšvielas, esmu ēdusi krokodila gaļu, vardes un gliemežus. Nekad nespētu ēst suņa gaļu un dažādus kukaiņus,» ēšanas paradumus atklāj Sveta.

Sieviete smejas, izdzirdot jautājumu, vai viņa dodas izklaidēties un pārzina Marbellas nakts dzīvi, jo nekas nemainoties viņas dzīvē, no Rīgas dodoties uz Marbellu, gandrīz katru dienu Sveta dodas uz dažādām ballītēm.

«Parasti vakars iesākas ar vakariņām, pēc tam dodamies uz bāru vai klubu. Mans mīļākais klubs ir «Costa del sol Olivia Valere»; tajā muzicē slavenākie pasaules dīdžeji. Augustā bijām uz «Avicci» uzstāšanos; lai rezervētu galdiņu četriem cilvēkiem, mums nācās šķirties no diviem tūkstošiem eiro. Sēdējām blakus «Grammy award» ieguvējam, dziedātājam «Ne-Yo». Viņš man atsūtīja gaisa skūpstu,» atklāj Sveta.

Uzņēmēja zina, ka, atpūšoties Marbellā, ir pierasta lieta, ja pie blakus galdiņa sēž vai līdzās deju zālē dejo tādi cilvēki kā Enrike Iglesiass vai Naomi Kempbela.

«Iesaku ikvienam apmeklēt Puerto Bonuss ostu un apskatīt dārgākās jahtas, paēst dažādos restorānos un iepirkties dizaineru veikaliņos. Pastaigājoties pa pilsētu, iespējams redzēt gados vecus un jaunus siržu lauzējus, kuri pārvietojas ar tādām automašīnām kā «Benttleys», «Rolls Royce», «Ferrari» un «Lamborghini»,» atpūtas veidus iesaka Sveta.

Sveta uzsver, ka atpūta Marbellā var būt saistoša arī cilvēkiem ar vidusmēra ienākumiem. Daudzi ir iegādājušies dzīvokļus, mājas un labprāt īpašumus izīrē cilvēkiem, kuri vēlas tur atpūsties, un cenas nav dārgākas, kā dzīvojot viesnīcās jebkurā vidusmēra kūrortā.

«Atpūšoties Spānijā, Itālijā vai Havaju salās, es lielāko laika daļu pavadu pludmalē pie jūras, man nepatīk baseini. Varu peldēties, arī kad izteikti brīdinājumi par vētras tuvošanos. Tāpēc vienmēr iekuļos konfliktos ar visu nosaukto pludmaļu glābējiem. Pāris reizes mani gandrīz izraidīja no pludmales, jo glābēji uzskatīja, ka es pārāk tālu aizpeldu, un es nelabojos, bet turpināju to darīt,» smejas Sveta.

Svetas vīram un meitai nepatīk atpūta pie jūras, tāpēc tiek meklēti kompromisi. Piemēram, kad ģimene atpūtās Havaju salās, viņi ar zemūdeni nolaidās okeāna dziļumā un apmeklēja vietējo aborigēnu apmetni.

«Reizi gadā mēģinām apmeklēt vienu no pasaules valstu galvaspilsētām – Ņujorku, Londonu, Parīzi, Romu, Tallinu, Berlīni. Šajās vietās jau ir pavisam cita veida atpūta. Jau no agra rīta dodamies ārā, apskatām arhitektūru, cilvēkus, apmeklējam muzejus un gleznu izstādes. Obligāti dodamies gida pavadībā ekskursijā pa pilsētu ar autobusu. Vēlāk vakarā, protams, apmeklējam restorānu, vienmēr tādu, kur iespējams baudīt nacionālos ēdienus,» tā Sveta.

Ģimene mīl atgriezties sev mīļās vietās, bet tajā pašā laikā kaļ plānus par jaunu vietu apmeklēšanu; Sveta ļoti vēlas doties atpūtas braucienā uz Austrāliju un Japānu.

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu