Fotoreportāža: Esi bijis Brīvības pieminekļa iekšpusē? (75)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Latvijas Brīvības piemineklis šobrīd nav apmeklējams, jo tas apdraudētu Latvijas Brīvības simbola drošību. Tomēr TVNET bija iespēja ielūkoties un saviem lasītājiem parādīt Brīvības pieminekļa iekšpusi.

Brīvības piemineklis tika uzcelts par tautas saziedotajiem līdzekļiem 1935. gada 18. novembrī. Tā augstums ir 42 m. Rīdzinieki un pilsētas viesi pieminekli redz tikai no ārpuses, bet retais to redzējis no iekšpuses.

Pieminekļa apkopēja Mārīte norāda, ka šeit iekšā neviens nedrīkst nākt drošības apsvērumu dēļ. Atļauju ieiet piemineklī var saņemt tikai valsts iestādes, mediji vai uzņēmumi, sazvanot Rīgas pieminekļu aģentūru.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Mārīte stāsta, ka varbūt arī Latvijas iedzīvotāji varēs apmeklēt Brīvības pieminekļa iekšpusi. Tomēr ne tuvākajā laika posmā. Turklāt viņa apgalvo, ka pieminekļa iekšpusē ir bijušas gandrīz visas Latvijas galvenās amatpersonas, izņemot Latvijas Republikas prezidentu Andri Bērziņu.

Latvijas Brīvības statujā glabājas daudzu valstu karogu lentītes no ziedu pušķiem, kas bijuši novietoti pieminekļa pakājē. Tās ir izmazgātas, izgludinātas un izvietotas cieši blakus cita citai.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ir sākusies ziemas sezona, tāpēc no pieminekļa ir aizvesta goda grāmata, lai tā nesabojātos. Šajā grāmatā parasti parakstās ievērojamas citu valstu amatpersonas.

Pieminekļa torņa iekšpusē vijas riņķveida trepes, kas ir izgaismotas. Kāpieni beidzas pie Mildas skulptūras sākuma torņa galā, un augšpusē logi ir aizskrūvēti ar metāla plāksnēm.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

TVNET jums piedāvā apskatīt galeriju, kurā redzama Brīvības pieminekļa iekšpuse.

Komentāri (75)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu