Rīgā uzstāsies «MaiNekk» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 10. janvārī, kultūras centrā «9K1 nams» būs reta iespēja koncertā skatīt skandināvu grupu «MaiNekk». Koncerta īpašie viesi – «Frankie Animal» (Igaunija) un «Carnival Youth» (Latvija).

Ansambli «MaiNekk» 2006. gadā, mācoties džezu Zviedrijā, dibināja igauņu mūziķis Erki Pārnoja (Erki Pӓrnoja), Latvijas klausītājiem vislabāk pazīstams kā ansambļa «Ewert and The Two Dragons» ģitārists. Viņam pievienojās studiju biedri Daniels Ēgrens (Daniel Ögren) un Patriks Grundstrēms (Patrik Grundström) no Zviedrijas, un Ulriks Ordings (Ulrik Ording) no Dānijas.

2012. gada jūnijā «MaiNekk» albumu «Care for the Bulpier Ones» izdeva Latvijas mūzikas apgāds «I Love You Records». Albuma ierakstā piedalījās vairāki pazīstami zviedru dziedātāji – Ērika Angela (Erika Angell) no grupas «Thus:Owls», Anna fon Hausvolfa (Anna von Hausswolff), Linneja Henriksone (Linnea Henriksson), Tonijs Naima (Tony Naima) un Henriks Skanforss (Henrik Skanfors).

Tā kā grupas dalībnieki ir ļoti aizņemti dažādos muzikālos projektos, iespēja uzstāties kopā viņiem nerodas bieži. Viens no šādiem īpašiem koncertiem notiks 10. janvārī kultūras centrā «9K1 nams» Aristida Briāna ielā 9. Šajā koncertā «MaiNekk» pamatsastāvam pievienosies dziedātāja Linneja Henriksone. 2012. gadā viņa saņēma prestižo balvu «Gada mākslinieks», kuru piešķir Zviedrijas nacionālā radio kanāls «P3». Koncerta īpašie viesi būs jaunas un daudzsološas grupas no Igaunijas un Latvijas – «Frankie Animal» un «Carnival Youth».

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu