Pateicoties «Zelta mikrofonam», Mīlgrāve jūtas kā astoņpadsmit gadus jauna (31)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Devītā janvāra pēcpusdienā tika prezentēti mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons» nominanti. Nominantu izziņošana izvērtās par veselu pasākumu, gluži kā «Zelta mikrofona» mazā versija. Šis gads mūzikas ierakstu gada balvai ir īpašs, jo tieši šogad pasākums svin astoņpadsmit gadu jubileju.

LaMPA priekšsēdētāja un «Zelta mikrofona» ceremonijas izpilddirektore Elita Mīlgrāve jūtas gluži kā astoņpadsmitgadīga jaunkundze, viņai ir neaprakstāms prieks, ka mūzikas ierakstu gada balvas ceremonija notiks astoņpadsmito reizi. Elita zina, cik grūti ir bijuši pāris gadi, bija mirkļi, kad likās - šajā gadā balvas pasniegšanas ceremonija nenotiks, tomēr vienmēr atradās labvēļi, kuri atbalstīja.

«Astoņpadsmit gadi ir liels un būtisks skaitlis, jo esam pārdzīvojuši visādus laikus, grūtības, mirkļus, kad likās - viss jūk un brūk. Krīzes laikā nevarējām atrast sponsorus, naudas pasākuma izveidei nebija, vienīgi lielveikals «Alfa» palika mums uzticīgs un iedeva līdzekļus. Rezultātā vienojāmies ar skaņas, gaismas un video uzņēmumiem, ka viņi sponsorē apbalvošanas ceremoniju, iedodot tehnisko aprīkojumu. Tā izdevās izglābt mūzikas ierakstu gada balvu, kas kalpo kā muzikāls atskaites punkts lielākajai daļai mūziķu. Konkrētu gadu, kad notika ceremonija, nenosaukšu, baidos kļūdīties,» skaidro Elita.

Foto: Edgars Kalmēns

Elita apzinās, ka katru gadu šādi nevar, mūzikas ierakstu gada balva balstās uz atbalstītājiem, sponsoriem un arī mūziķiem, kuru atsaucība ar katru gadu palielinās.

«Svarīgi ir tas, ka pēdējā laikā pastiprinātu uzmanību pievēršam vērtēšanas jomai, ne tikai šovam kā tādam. Vēlamies, lai vērtējumi ir pēc iespējas objektīvāki. Izveidojām jaunu sistēmu, mūziķi vairs nevar paši pieteikt sevi uz konkrētu nomināciju, jo nereti gadās, ka nominācijā nepietiek pretendentu vai mūziķis domā, ka dzied roku, bet patiesībā izpildītā mūzika ir tīra popmūzika. Nu ir tas mirklis, ka var pārmest žūrijai to, kurā nominācijā atrodas konkrētais mākslinieks,» stāsta Elita.

Foto: Edgars Kalmēns

Elita atklāj žūrijas darba aizkulises, sakot, ka notiek lielas diskusijas par to, kurā kategorijā skaņdarbus likt, dziesmas klausās vēl un vēl, kā arī notiek aktīva cīņa par to, kurus māksliniekus ievietot kategorijās.

«Prieks, ka, vērojot nominantu sarakstu, parādās vārdi, kurus vairums nezina un plašāka auditorija arī neuzzinātu, ja nebūtu šāda pasākuma. Tāda ir, piemēram, hip-hopa albuma kategorija, hip-hopa mākslinieki dzīvo savā nišā, tā ir viņu pasaule, bet šāds pasākums liek mazliet iznākt ārā no nišas iekšienes,» priecājas Elita.

Foto: Edgars Kalmēns

Daudzus gadus tieši kategorija Labākā debija Elitai šķita interesantākā, tieši šo jauno vārdu dēļ, bet, gadiem ejot, viņa ir iemācījusies ikvienā kategorijā saskatīt ko interesantu un tāpēc ir izzudusi arī mīļākā kategorija.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu