Tiešraide: atklāj izstādi «Teatrālās tekstilijas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dailes teātra Mākslas telpā «Brīvības 75» tiek atklāta izstāde «Teatrālās tekstilijas. Edītes Pauls-Vīgneres personiskais teātris». TVNET piedāvā izstādes atklāšanas tiešraidi.

loading

Izstāde ir tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres «teātris», kurā viņa ir gan autors, gan režisors, gan aktieris. Šajā «teātrī» ir iestudēta izrāžu sērija par sievieti - skaistu, laimīgu vai ne tik laimīgu, radošu būtni, kura vienkārši bauda dzīvi. Izstāde ir reveranss dažiem elkiem vīriešiem - spožām, talantīgām personībām.

Jakovļeva pastāstīja, ka izstādes darbi nav tapuši stellēs. Daudzie darba gadi pie tām izsūkuši mākslinieces Pauls-Vīgneres fiziskos spēkus, taču viņa atradusi risinājumu, kā turpināt radošo darbību.

Izstādes darbi izpildīti roku darbu tehnikā. Tās ir aplikatīvas, telpiskas kolāžas - dabiskos materiālus papildina sintētiskie, kā arī metāls, stikls. Darbos šūts, līmēts, lodēts.

Jakovļeva stāstīja, ka mākslinieces laikmets ir renesanse, savukārt materiāls - zelts. Viņa nemīlot mūsu laika stiklotās, nedzīvās virsmas. Sajūsmu māksliniecei izraisot senā laikmeta mūri, mazie lodziņi un tā noskaņa - telpa, kura velk iekšā, nevis met ārā. Jakovļeva norādīja, ka vissvarīgākais ir apgaismojums, kas spēj radīt noslēpumu, atklāt citādi neieraugāmus brīnumus, radīt apjomu, izcelt formu, apslēpt nevajadzīgo. Jakovļeva uzsvēra, ka «Teatrālo tekstiliju» «izrādēs» ir stāsts par radošo profesiju pārstāvjiem, jo viņu dzīvē ir tik daudz no teātra.

Izstādi papildinās vēl daži darbi no cikla «Sieviete un mēness», jautrie putnubiedēkļi un videomateriāli.

Izstādes producente ir Indra Rubene, tehniskais direktors - Ervīns Duka. Izstādi rīko Dailes teātris sadarbībā ar Teātra attīstības apvienību «Daile». Tās kuratore ir Sarmīte Sīle. Izstādes «Teatrālās tekstilijas. Edītes Pauls-Vīgneres personiskais teātris» iedvesmotājs un galvenais atbalstītājs ir maestro Raimonds Pauls.

Dailes teātra Mākslas telpa «Brīvības 75» ir teātra uzdrošināšanās paplašināt kultūras telpu un pierādīt, ka Dailes teātris var būt vieta ne tikai teātra žanram, bet arī citādām labas profesionālas mākslas izpausmēm. Izstāde «Teatrālās tekstilijas. Edītes Pauls-Vīgneres personiskais teātris» ir jau piektā, kas notiek Dailes teātra Mākslas telpā «Brīvības 75», - iepriekš skatītājiem bija iespēja redzēt izstādes «Būt vai ne», «Parafrāzes», «Sarkanā istaba» un «Neredzamās skatuves». Mākslas telpas «Brīvības 75» idejas autors ir Dailes teātris, kas ideju realizēšanā pieaicinājis augstas raudzes profesionāļus - kuratorus Ingu Brūveri, Sarmīti Sīli un Ingu Šteimani, kā arī Latvijas māksliniekus.

Izstāde «Teatrālās tekstilijas» no 10.janvāra bez maksas būs apskatāma stundu pirms katras Dailes teātra izrādes, kā arī izrāžu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu