Strelčenoks: Ministru prezidents rīkojās prettiesiski (23)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas un noziedzības apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks uzskata, ka Valda Dombrovska (V) veiktā KNAB priekšnieka lēmuma apstrīdēšana un KNAB vadītāja vietnieces Jutas Strīķes atlaišanas atcelšana nav objektīva un ir prettiesiska.

KNAB priekšnieks ir gatavs savu prasību par Strīķes atlaišanu aizstāvēt tiesā, tikai viņam tas ir liegts. Dombrovskis vakardienas rīkojumā norādīja, ka viņa lēmums nav pārsūdzams. «Ministru prezidentam ir jāņem vērā, ka KNAB ir neatkarīga iestāde, arī no politiskiem lēmumiem,» stāsta apkarošanas biroja vadītājs.

Viņš uzskata, ka Dombrovska lēmums ir neapdomāts un nav objektīvs. Ministru prezidents biroja vadītājam par iesniegto rīkojumu atbildēja trīs stundu laikā, bet rīkojuma apjoms ir ap 275 lappusēm. Šāda premjera rīcība korupcijas apkarošanas biroja priekšniekam liekas kā politiskā spēlīte. Viņš negrasās KNAB šīs spēlītes ievilkt. Vadītājs domā, ka Dombrovskis šādi bojā savu reputāciju.

Strelčenoks iepriekšējās dienas domāja par KNAB pamešanu, jo nevēlas uzņemties atbildību par Strīķes darbu. Tomēr, izvērtējot situāciju, izlēmis darbu turpināt.

Viņš norāda, ka Strīķe šobrīd ir atstādināta no darba pienākumiem.

KNAB darbs nav apstājies ar priekšnieka vietnieces darba pārtraukšanu. Biroja vadītājs stāsta, ka noziedzības apkarošanas birojā esot daudzi zinoši un profesionāli darbinieki.

Strīķe, kuru pirms Ziemassvētkiem Streļčenoks bija atlaidis no amata, bet kuru vakar amatā atjaunoja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), tiks atstādināta no amata «līdz faktu noskaidrošanai». Par atkārtotu Strīķes atlaišanu pagaidām netiekot lemts.

Kā skaidroja Streļčenoks, Strīķe tiks atstādināta, jo jau atlaišanas dienā 20.decembrī viņš informējis Satversmes aizsardzības biroju, ka Strīķei jāatņem pielaide valsts noslēpumam, kas pašlaik liedz viņai pildīt amata pienākumus. Tāpat šāds lēmums tikšot pieņemts tādēļ, ka Strīķe zaudējusi darba devēja uzticību.

Ar atstādināšanas jautājumu KNAB vadība sākusi strādāt jau vakar, un lēmuma pieņemšana esot šīs vai tuvāko pāris dienu jautājums.

Streļčenoks stāstīja, ka viņa rīcību ierobežo fakts, ka premjers noteicis, ka viņa rīkojums nav pārsūdzams. Streļčenoks uzskata, ka premjers ir iejaucies KNAB darbā ārpus savas kompetences, kas esot jauns un bīstams precedents.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu