«Arēnā Rīga» notiks Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam veltīts koncerts «Rīga dimd!»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

18.janvārī plkst.20.30 «Arēnā Rīga» notiks Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam veltīts koncerts «Rīga dimd!», informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Koncertā piedalīsies izcilākie akadēmiskās, tautas mūzikas un popmūzikas mākslinieki, kori un orķestri. Uzstāsies Valsts akadēmiskais koris «Latvija», Latvijas Radio koris, jauniešu kori «Kamēr» un «Balsis», Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, kā arī solisti Aleksandrs Antoņenko, Egīls Siliņš, Ilona Bagele, Elīna Šimkus, Liene Kinča, Intars Busulis.

Koncertā piedalīsies arī Raimonds Pauls un diriģenti Māris Sirmais, Jānis Liepiņš un Mārtiņš Ozoliņš.

«Rīga dimd!» būs dzirdama Riharda Vāgnera, Pētera Čaikovska, Džuzepes Verdi, Džākomo Pučīnī, Emīla Dārziņa, Marģera Zariņa, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Artūra Maskata, Ērika Ešenvalda un Jāņa Lūsēna mūzika.

Koncertu varēs skatīties LNT un TV5 tiešraidē vai klausīties Latvijas Radio 1.kanālā un programmā «Klasika».

Koncerta radošo komandu veido režisors Andrejs Žagars, Reinis Suhanovs, Katrīna Neiburga un Nora Ikstena.

Jau ziņots, ka no 17.janvāra līdz 19.janvārim notiks daudzveidīgi Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas pasākumi, ar kuriem tiks sākta plaša programma visa gada garumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu