Sieva grib, lai piedalos dzemdībās: kā rīkoties? (36)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Charles Starrett

Es nervozēju. Kas ir tie iemesli, kāpēc man jābūt kopā ar viņu dzemdībās?

Ģimenes dzemdību skaits gadu no gada pieaug, un tam ir savi iemesli. Iet uz dzemdībām kopā vai neiet - jāizlemj abiem partneriem. Bet jebkurā gadījumā, ja dzīvojat kopā, vismaz daļu no dzemdību procesa pavadiet kopā. Tāpēc ir vērts tomēr uzzināt vairāk par attiecīgo procesu, pat ja neizlemsiet abi piedalīties dzemdībās. Un lūk, kāpēc daudzi pāri dzemdē kopā.

Dzemdības - ilgs un garlaicīgs process

Pat parastas dzemdības var ieilgt. Sievai noteikti būs garlaicīgi un šķitīs, ka laiks velkas. Tu viņai vari palīdzēt, ja turēsi viņas roku kontrakciju laikā un runāsies ar viņu starp tām.

Viņa var justies neērti kopā ar svešiem cilvēkiem

Grūtniecības laikā sieviete ir ļoti jūtīga. Dzemdību laikā tāda emocionālā spriedze pieaug. Viņai jau tā grūti bija uzdot vienkāršu jautājumu savam ginekologam. Bet dzemdību laikā, visdrīzāk, viņai būs vēl grūtāk komunicēt ar mediķiem. Ja viņa būs viena, viņa var kautrēties vai baidīties traucēt medmāsu, lai noskaidrotu kaut ko par diskomfortu, ko izjūt, vai arī pajautātu par atsāpināšanu vai vispār uzzinātu no ārsta kādu dzemdību procesam svarīgu informāciju. Tev viņa visu pateiks, ko domā, un, ja nepieciešams, tieši tu varēsi nodot informāciju attiecīgajām personām.

Tu varēsi viņai palīdzēt ar dabīgu atsāpināšanu

Dzemdības bez medikamentu lietošanas ir veselīgākas un labākas gan sievietei, gan mazulim. Bieži topošās māmiņas plāno dzemdēt dabīgi un iztiek bez zālēm, jo tas patiešām ir iespējams. Labi, ja sieviete gājusi dzemdību sagatavošanas kursos un uzzinājusi visu par dabīgu atsāpināšanu. Vēl labāk, ja tu tajos esi bijis kopā ar viņu un zini, kā veikt masāžu, kā pareizi elpot kopā. Bez tam miera un pārliecības sajūta viņu sasniegs tad, ja tu būsi klāt un nodosi savas sajūtas viņai. No tava miera ir atkarīgs arī hormonu līmenis sievietes organismā, un te ir runa tieši par hormoniem, kas palīdz vieglāk izturēt sāpes.

Ar bērniņu kopā vienmēr būs kāds no jums

Uzreiz pēc dzemdībām sievietei var nākties pabūt palātā vienai. Periodiski pie viņas nāks dzemdību iestādes personāls, bet bērniņu var nākties atstāt pēcdzemdību palātā vienu, protams, te noderēs tava palīdzība. Ja pēc dzemdībām būsi kopā ar sievu, mazulis varēs laiku, kamēr tava mīļotā ir pie ārstiem, pavadīt kopā ar tevi.

Par asinīm, ģībšanu un dzemdību sāpēm

Daudzus vīriešus biedē dzemdību fizioloģija: asinis dzemdību procesa laikā vai nabassaites pārgriešana. Lieta tāda, ka pats fizioloģiskais dzemdību periods ir ļoti īss, ja runājam tieši par bērniņa dzimšanas brīdi. Līdz tam gan var iet dažādi. Un tieši šajā bērniņa dzimšanas brīdī bez tevis var iztikt, ja tu to visu nevēlies redzēt; svarīgi ir būt ar sava bērniņa mammu kopā pirms šā brīža, ļaut sajust tavu atbalstu.

Vislabāk dzemdībās jūtas tie tēti, kas kopā ar sievām vai nu bijuši dzemdību sagatavošanas kursos, vai arī paši ieguvuši nepieciešamo informāciju. Viņi zina, kā saprast, ka ar sievu viss ir kārtībā, kā palīdzēt viņai nepieciešamības gadījumā. Sliktāk jūtas tēti, kas no rokām neizlaiž fotoaparātu un nezina, kā var būt noderīgi šajā tik ļoti svarīgajā procesā. Tāpēc, ja vien tev ir tāda iespēja, dodies kopā ar sievu uz dzemdību sagatavošanas kursiem.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu