Sāksies raidluga - seriāls «Taksista stāsti»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

No šodienas darba dienās plkst.11.50 Latvijas Radio (LR) klausītājus sasniegs pirmais «Re!Starts» šī gada projekts - scenārija autora Arvja Kolmaņa seriāls «Taksista stāsti» Ināras Kolmanes režijā ar Artūru Skrastiņu galvenajā lomā.

Kā informēja LR preses sekretāre Laura Elizabete Vanaga, pagājušajā sezonā šī seriāla versija krievu valodā ar panākumiem tika pārraidīta LR4.

Jau ziņots, ka Latvijas Radioteātra un Borisa un Ināras Teterevu fonda sadarbības projekts «Re!Starts» LR programmās sāks savu otro sezonu. Turpinot aizsāktās tradīcijas, arī šogad projektā «Re!Starts» Latvijas Radioteātris radīs konceptuāli jaunus iestudējumus un organizēs lugu konkursu dramaturgiem.

Arī šosezon Latvijas Radioteātris Teterevu fonda atbalstītajā projektā «Re!Starts» izsludina lugu konkursu. Uz sadarbību tiek aicināti kā latviešu, tā arī krievu valodā rakstošie autori. Kā pastāstīja Vanaga,

šis būs unikāls iestudējums LR, jo raidluga vienlaikus tiks pārraidīta gan latviešu, gan krievu valodā

- attiecīgi LR1 un LR4. Tās režisors būs Juris Jonelis, skaņu režisore - Kristīne Zolotorenko.

«Konkursa mērķis ir aicināt divvalodīgo Latvijas sabiedrību uz diskusiju, sadarbību un integrāciju ārpus tādas vai citādas politikas, kas neglābjami ietekmē līdzpilsoņu uzskatus. Konkursa raidlugas žanrs nav noteikts, konkursa tēma - «Latvija. Svarīgāk nekā jebkad agrāk.» Lugu konkursā piedalīties var gan rūdīti dramaturgi, gan rakstnieki, kuri vēl nekad nav rakstījuši literārus darbus. Galvenais - līdz 15.martam uzrakstīt pārliecinošu viencēlienu, jo žūrijas komisijā, kuru veido 20 cilvēki, ir gan teātra profesionāļi, gan minētās problemātikas risinātāji ārpus teātru sienām. Literāri augstvērtīgu tulkojumu «otrā» valodā mēs nodrošināsim, par to autoriem nav jāuztraucas,» pastāstīja projekta «Re!Starts» vadītājs Kārlis Anitens. Konkursa balva ir 1500 eiro liels honorārs pēc nodokļu nomaksas, raidlugas iestudēšana Latvijas Radioteātrī un translēšana LR1 un LR4 2015.gada 4.maijā plkst.17.05.

No 7.marta līdz 10.maijam desmit nedēļas nogales plkst.17.05 LR1 klausītāju uzmanību saistīs pārraides «Latvijas Radioteātra aktieru TOP 20».

Tās būs veltītas populārākajiem Latvijas Radioteātra mūsdienu aktieriem.

Katram radioklausītāju iemīļotajam māksliniekam tiks veidota īpaša pārraide, kurā interviju ar aktieri papildinās fragmenti no viņa radiolomām, bet katras pārraides autori būs ar Radioteātri saistīti radoši cilvēki.

Šī gada 6.aprīlī LR1 klausītājus sasniegs Ērika Ādamsona noveles «X un Y» pirmatskaņojums. Tā režisore ir Latvijas Kultūras akadēmijas maģistrantūras studente Aija Treija. Radošajā komandā iesaistījušies arī komponists Raimonds Tiguls un aktieri Juris Strenga, Maija Apine un Vilis Daudziņš.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu