Nīsons: Vardarbības pieaugumā vainojama ieroču pieejamība, nevis kino

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Īru aktieris Līems Nīsons (Liam Neeson) uzskata, ka pēdējā laika vardarbīgajos uzbrukumos vainojama ieroču brīvā pieejamība, nevis vardarbības attēlojums kino, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Nīsons, kurš spēlē galveno lomu vardarbīgajā asa sižeta filmu franšīzē «Taken» («Nolaupītā»), šonedēļ intervijā kritizējis nāvējošu ieroču brīvo pieejamību, taču noliedzis vardarbības uzliesmojuma saistību ar līdzīga satura ainām televīzijā un kinofilmās.

Aktieris izteica līdzjūtību uzbrukuma franču satīras žurnāla «Charlie Hebdo» upuriem. «Pirmkārt, domās un lūgšanās esmu ar mirušajiem un visu Franciju. Man Parīzē ir daudz tuvu draugu,» viņš teica.

«Pārāk daudz brīvi pieejamu ieroču,» intervijā «Gulf News» sacīja Nīsons. «It īpaši ASV. Cik liels ir iedzīvotāju skaits, 320 miljoni? Taču iedzīvotājiem pieder vairāk nekā 300 miljoni. Manuprāt, tas ir negods. Katru nedēļu avīzēs parādās virsraksti, ka vēl daži bērni nogalināti skolā.»

Tomēr Nīsons noraidīja pieņēmumu, ka pieaugošajai vardarbībai filmās ir kāda saistība ar uzbrukumiem.

«Es uzaugu, skatoties kovboju filmas. Es spēlējoties šaudījos, saliekot pirkstus kopā kā pistoli. Taču es neuzaugu par slepkavu,» skaidro aktieris, kurš filmu franšīzē «Nolaupītā» atveido bijušo Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) aģentu Braienu Milzu.

«Tādi varoņi kā Braiens Milzs izvelk ieroci un atriebjas, taču tā ir fantāzija,» norādīja aktieris. «Tas notiek filmā! Domāju, ka tas palīdz skatītājiem atslēgties no stresa un tamlīdzīgām lietām. Taču tas nenozīmē, ka viņi iziet no kino ar domu, ka vajadzētu nopirkt ieroci.»

Sērijas «Nolaupītā» trīs filmu kopējie kases ieņēmumi no biļešu pārdošanas kinoteātros ir gandrīz 700 miljoni ASV dolāru (595 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu