Kannu kinofestivāla žūrijas priekšsēdētāja būs Džeina Kempione

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kannu kinofestivāla žūriju šogad vadīs jaunzēlandiešu režisore un scenāriste Džeina Kempione, kura līdz šim ir vienīgā prestižo «Zelta palmas zaru» ieguvusī sieviete, otrdien paziņoja ikgadējā pasākuma rīkotāji.

«Esmu no tiesas pagodināta par uzaicinājumu piedalīties 2014.gada Kannu kinofestivālā kā žūrijas prezidente,» paziņoja Kempione. «Taisnību sakot, es nevaru vien sagaidīt.»

Kempione dzimusi mākslinieku ģimenē. Pirms pievērsties kino, viņa studējusi antropoloģiju un glezniecību.

Kempione ieguva daudzu režisoru kāroto «Zelta palmas zaru» 1993.gadā par filmu «The Piano». Viņa ir arī vienīgā, kura balvu ieguvusi divreiz, jo 1986.gadā tā attiecīgā kategorijā tika piešķirta viņas veidotajai īsfilmai «Peel».

«The Piano» baudīja panākumus arī ASV Kinoakadēmijas ceremonijā. 1994.gadā Kempione saņēma «Oskaru» par tā gada labāko scenāriju, bet aktrises Hollija Hantere un Anna Pakvina uzvarēja labākās aktrises un labākās otrā plāna aktrises kategorijās.

Kannu kinofestivāla rīkotāji Kempioni raksturo kā «ievērojamu režisori un nenogurdināmu celmlauzi».

Pērn žūrijas priekšsēdētājs bija slavenais režisors Stīvens Spīlbergs.

67.Kannu kinofestivāls norisināsies no 14. līdz 25.maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu