Konkursa «Supernova 2015» priekšatlases pirmais raidījums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Jau šo svētdien, 18. janvārī, Latvijas Televīzijā (LTV1), plkst. 21:20, tika demonstrēts pirmais raidījums par autoru un izpildītāju konkursa «Supernova 2015» priekšatlasi un tās aizkulisēm.

Janvāra sākumā LTV notika konkursa «Supernova 2015» izpildītāju atlase - žūrija izvērtēja 123 pieteikto izpildītāju anketas, uzaicināja un klātienē dienas garumā noklausījās 51 dalībnieku. Divos raidījumos 18.janvārī un 25.janvārī LTV1 varēs redzēt, kā dalībniekiem veicās priekšatlasē, kādi bija pirmie žūrijas komentāri un kā jutās paši izpildītāji.

Raidījumā žūrijas pārstāvji Kaspars Roga, Dons, Guntars Račs un Ieva Kerēvica argumentēti norādīs uz katra dalībnieka kļūdām, ieteiks veidus, kā uzlabot dziedātprasmi, kā sevi labāk parādīt šāda veida atlasēs, un atklās, kas nepieciešams, lai piepildītu sapni būt uz skatuves un pārliecinoši uzstāties publikas priekšā.

Pēc priekšatlases žūrijas pārstāvji norādīja: «Neliels ieteikums tiem izpildītājiem, kuri piedalās dažādās atlasēs un kuriem arī turpmāk būs jāstājas žūrijas priekšā un jāpārliecina cilvēki par savu dziedātprasmi, - ne visas dziesmas, kas patīk, ir jādzied. Nevajag celt to, ko nevar nest.»

Kopumā plānoti divi raidījumi par priekšatlasi un tās gatavošanās aizkulisēm.

Otro raidījumu skaties LTV 25. janvārī plkst. 21:20.

Vietējā un starptautiskā žūrija jau ir izvēlējusies 20 labākās dziesmas un spožākos izpildītājus - šiem dalībniekiem par savu dziedātprasmi būs jāpārliecina klausītāji LTV tiešraidēs 1., 8., 15. un 22. februārī plkst. 21:20.

Dalībniekus pusfinālā un finālā vērtēs žūrijas komisija -

dziedātāja Ieva Kerēvica, grupas «Prāta Vētra» dalībnieks Kaspars Roga, dziedātājs Dons un Guntars Račs.

TV tiešraižu vadītāji būs TV raidījumu vadītāja Ketija Šēnberga un radio Pieci.lv dīdžejs Toms Grēviņš.

20 labākos izpildītājus un autorus vērtēs gan vietējā žūrija, gan skatītāji, bet uzvarētāju finālā noteiks tikai skatītāju balsojums.

Ar «Supernova 2015» palīdzību tiek meklēts «hits» un harismātisks izpildītājs, kuram šī ir atspēriena platforma tālākam darbam. «Supernova 2015» uzvarētājs arī dosies pārstāvēt Latviju «Eirovīzijas» starptautiskajā konkursā Austrijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu