Straujuma: Manā somā nav saraksta ar jaunās valdības sastāvu (45)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partijas «Vienotība» nosauktā Ministru prezidenta amata kandidāte zemkopības ministre Laimdota Straujuma (V) uzskata, ka pagaidām vēl ir pāragri runāt par jaunās valdības sastāvu, un arī viņai šāda saraksta nav.

Straujuma žurnālistiem atzina, ka ir runājusi ar partijas «Vienotība» vadību, kas apgalvoja, ka šāda ministru saraksta nav. «Arī man nav šāda saraksta ne somā, ne arī uz galda,» teica ministre.

Viņasprāt, patlaban ir svarīgāk tikties ar Saeimas frakcijām, lai saprastu, kas ir būtiskākie darbi un kādas ir aktuālās problēmas, tāpēc arī šodien, ejot uz tikšanos ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, viņa ministru amata kandidātu vārdus nesauks. Vienlaikus gan viņa uzskata, ka, lai jaunā valdība turpinātu jau iesāktos darbus, vienkāršāk būtu saglabāt pašreizējās valdības sastāvu, taču, paplašinoties koalīcijai, tas nebūs iespējams. «Mans uzstādījums ir plaša labēji centriskā koalīcija, kas varētu darbu turpināt arī pēc Saeimas vēlēšanām,» sacīja Straujuma.

Tomēr jau tagad Straujuma ir pārliecināta, ka neatbalstīs tādu personu iecelšanu ministru amatos, kas būs nekompetenti. Tāpat viņa neatbalstīs, ja kāds no ministru blokiem nonāks tikai vienas partijas rokās. Piemēram, ja tikai vienai partijai tiks visas resursu ministrijas, bet citai - tikai resursus tērējošās ministrijas.

Vaicāta, kāpēc piekritusi kandidēt uz valdības vadītāja amatu, viņa atklāja, ka tā bijusi atbildība pret to, ko paveikusi līdzšinējā premjerministra Valda Dombrovska (V) valdība, kā arī iemesls bijis nestabilā situācija, kāda izveidojusies pēc tam, kad Valsts prezidents noraidījis visus iepriekšējos «Vienotības» nosauktos premjera kandidātus. Viņa šim amatam uzrunāta jau uzreiz pēc tam, kad Dombrovskis paziņoja par atkāpšanos, taču uzskatīja, ka aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) ir piemērotāks kandidāts.

Savukārt par iestāšanos «Vienotībā» viņa domājusi jau pirms valdības demisijas kontekstā ar Saeimas vēlēšanām, tāpēc tas bijis tikai laika jautājums, un neviens viņai to nav uzspiedis.

Straujuma esot gatava gadījumam, ja Valsts prezidents noraidīs arī viņas kandidatūru. Tādā gadījumā viņa turpinās pildīt ministres pienākumus. Par tālāko nākotni viņa gan vēl neesot domājusi.

Jau ziņots, ka «Vienotība» svētdien valdes sēdē nolēmusi par Ministru prezidenta amata kandidātu virzīt pašreizējo zemkopības ministri Straujumu. Šajā pašā valdes sēdē Straujuma arī uzņemta partijas «Vienotība» rindās. Par to, vai uzticēt Straujumai valdības veidošanu, tagad būs jāizšķiras Valsts prezidentam Bērziņam.

Šodien paredzēts turpināt politiskās konsultācijas par jaunās valdības izveidi, un «Vienotības» līderi šodien plkst.15 plāno tikties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, lai informētu viņu par partijas izvirzīto Ministru prezidenta amata kandidāti.

Kā ziņots, ka līdzšinējais premjers Dombrovskis 27.novembrī paziņoja par atkāpšanos no amata. Viņš paskaidroja, ka tādā veidā uzņemas politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, kas prasīja 54 cilvēku dzīvības.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu