Sākas politiskās konsultācijas par jaunās valdības izveidi (42)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Vienotības» līderi šodien plkst.15 plāno tikties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, lai informētu viņu par partijas izvirzīto Ministru prezidenta amata kandidāti - pašreizējo zemkopības ministri Laimdotu Straujumu. Tāpat šodien paredzētas politiskās konsultācijas ar Reformu partijas (RP) pārstāvjiem, bet vēlāk šis jautājums tiks pārrunāts ar pārējiem potenciālajiem koalīcijas partneriem, lai pēc tam varētu diskutēt par nākamās valdības aprisēm.

Šodien plkst.11.30 «Vienotības» pārstāvji tiekas ar pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem, plkst.12 - ar nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK parlamentāriešiem, plkst.13 - ar RP, plkst.14 - ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķiem.

Šodien bija paredzēta arī pašreizējās koalīcijas sadarbības padomes sēde, tomēr, ņemot vērā šodien notiekošās politiskās konsultācijas, tā nenotiks. Savukārt plkst.16.30 notiks nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK valdes sēde. Valdes sēdi šodien plānojušas sasaukt arī RP un ZZS.

Svētdienas vakarā «Vienotības» valde pieņēma divus lēmumus - Straujuma uzņemta partijas rindās, kā arī «Vienotība» viņu nolēmusi izvirzīt par premjera amata kandidāti.

Demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (V) gan sacīja, ka neformāli «Vienotība» jau konsultējusies ar potenciālajiem koalīcijas partneriem un «pirmās indikācijas» par Straujumas kandidatūru ir pozitīvas.

«Vienotības» valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pauda, ka Straujuma pašreizējā valdībā ir vispieredzejušākais cilvēks valsts pārvaldē, tāpat viņai ir doktora grāds ekonomikā un pašreizējā amatā izdevies panākt līdzsvaru zemkopības nozarē.

Arī Dombrovskis pauda, ka Straujumas ļoti lielā pieredze valsts pārvaldē ir labs pamats, lai viņa sekmīgi tiktu galā ar premjera pienākumiem un nodrošinātu darbu pēctecību.

Straujuma uzskata, ka jaunajai valdībai būs ļoti svarīgi turpināt pašreizējās valdības sākto makroekonomikas jomā. Tāpat ļoti būtiski pēc Zolitūdes traģēdijas izvērtēt, kādi uzlabojumi nepieciešami būvniecības procesā, iespējams, arī civilās aizsardzības procesā un darba organizācijā, uzskata Straujuma. Jaunās valdības darbi būs saistīti arī ar Eiropas Savienības fondu jautājumiem.

«Vienotības» līderi prognozēja, ka jauno valdību varētu izveidot divu līdz trīs nedēļu laikā.

Par to, vai uzticēt Straujumai valdības veidošanu, tagad

būs jāizšķiras Valsts prezidentam Bērziņam.

Jau ziņots, ka līdzšinējais premjers Dombrovskis 27.novembrī paziņoja par atkāpšanos no amata. Viņš paskaidroja, ka tādā veidā uzņemas politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, kas prasīja 54 cilvēku dzīvības.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu