General Motors automašīnu tirdzniecība pērn sasniegusi rekordu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV autobūves gigants «General Motors» (GM) trešdien paziņoja, ka pērn pasaulē pārdevis 9,92 miljonus automašīnu, kas ir jauns rekordaugsts līmenis.

Jaunākie dati liecina, ka kompānija 2013.gadā reģistrēto tirdzniecības apjoma rekordu pērn pārsniegusi par 2%.

Turklāt GM šo panākumu spējis sasniegt, neskatoties uz to, ka 2014.gadā aizdedzes sistēmas problēmu dēļ uzņēmums pasaulē bija spiests atsaukt aptuveni 30 miljonus automašīnu.

Taču, neskatoties uz jauno rekordu, GM automašīnu tirdzniecības apjoms nav spējis apsteigt Vācijas autobūves gigantu «Volkswagen», kas pērn pasaulē pārdevis 10,14 miljonus automašīnu.

Turklāt Japānas mediji ziņo, ka «Toyota» pagājušajā gadā spējis apsteigt abus uzņēmumus, tā tirdzniecības apjomam sasniedzot 10,22 miljonus vienību. Japānas autoražotājs oficiālos datus vēl nav publiskojis.

Kā ziņots, GM pērn automašīnu atsaukumos un cietušo kompensācijās iztērējis 1,8-1,9 miljardus dolāru (1,5-1,6 miljardus eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu