Notiks operas bērniem «Lolitas brīnumputns» izrāde (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar plkst.19 Latvijas Nacionālās operas (LNO) Jaunajā zālē operstudijas «Figaro» iestudējumā varēs noskatīties Jāņa Kalniņa pasaku operu bērniem «Lolitas brīnumputns»e.

Ieskandinot komponista Jāņa Kalniņa 110.jubilejas gadu, mazie un lielie operas žanra cienītāji varēs redzēt izrādi «Lolitas brīnumputns».

Režisora Gunta Gailīša un diriģenta Viestura Gaiļa vadībā pasaku tēlos iejutīsies gan JVLMA studenti un absolventi, gan Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi. Princeses Lolitas lomā iejutīsies Jolanta Strikaite, Brīnumputns būs Stīne Kristapsone. Izrādē uzstāsies arī Zane Jankuna, Mihails Čuļpajevs, Andris Kipļuks, Roberts Lapiņš, Viesturs Vītols, Tatjana Kopača, Edgars Auniņš, Edgars Skarbulis, Anna Gendelmane, Gita Sondare un Laura Lazda.

JVLMA operstudijas «Figaro» iestudējums «Lolitas brīnumputns» ir stāsts par nebeidzamo labā un ļaunā cīņu. Kā jau pasakā - labais uzveic ļauno.

Izrādē ķēniņu piemeklējusi liela nelaime, viņš zaudējis acu gaismu, taču vēstnesis ir atnesis ziņu par princeses Lolitas brīnumputnu, kura dziesma varot dziedēt ķēniņa nelaimi. Ķēniņš sūta savus vecākos dēlus meklēt brīnumputnu un piesola atvēlēt valsti tam, kurš pirmais atgriezīsies ar putnu. Jaunākais dēls - princis Alnis - arī vēlas doties meklēt brīnumputnu, bet ķēniņš to liedz, tomēr Alnis dodas ceļā. Viņš tiks ierauts piedzīvojumos un savā ceļā sastaps gan draugus, gan ienaidniekus.

JVLMA operstudijas «Figaro» vadītājs Gailis stāstīja, ka ļoti vēlas, lai šodien, Harija Potera un Bārbijas laikmetā, bērni pazītu un mīlētu arī latviešu Lāčausi, Antiņu, Sprīdīti, Balto tēvu, Sakārnīti, Alni un Brīnumputnu, tādēļ tapusi izrāde.

Latvijas Mūzikas akadēmijas operstudija «Figaro» darbojas jau astoņpadsmito sezonu. Iestudētas divdesmit piecas operas, sniegtas vairāk kā 260 izrādes daudzās Latvijas vietās. Operstudijas mērķi ir jauno solistu izglītošana un izrāžu sniegšana Latvijas novados. Operstudija dod iespēju tiem, kuri domā par operdziedātāja karjeru, praktizēt un uzlabot vokālo un skatuves meistarību.

Operstudijā «Figaro» savas pirmās lomas ir atveidojuši tagad Latvijā labi pazīstami mākslinieki, to vidū Gunta Davidčuka, Kristīne Gailīte, Elīna Garanča, Andžella Goba, Inese Jasmane, Inga Kalna, Liene Kinča, Maija Kovaļevska, Aira Rūrāne, Inga Šļubovska, Evita Zālīte, Jānis Apeinis, Raimonds Bramanis, Imants Erdmans, Viesturs Jansons, Sergejs Jēgers, Andris Lapiņš, Andris Ludvigs, Artūrs Mangulis, Krišjānis Norvelis, Romāns Poļisadovs u.c.

Operstudijā izrādes iestudējuši režisori Arnolds Liniņš, Aina Matīsa, Kristina Vuss, Guntis Gailītis, Valdis Lūriņš, Enriko Avots un Uģis Brikmanis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu