Al-Atija turpina palielināt pārsvaru Dakāras rallijreida kopvērtējumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FRANCK FIFE / AFP

«Mini» komandas braucējs Nasers Al-Atija no Kataras ceturtdien triumfēja jau piektajā leģendārā Dakāras rallijreida posmā, nostiprinot savas līderpozīcijas sacensību kopvērtējumā.

Pašlaik 44 gadus vecais katarietis, kurš Dakāras rallijreidā triumfēja pirms četriem gadiem, bija labākais 520 kilometrus garajā posmā, par 27 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Orlando Terranovu no Argentīnas.

Šī «Mini» braucējiem bija jau desmitā uzvara 11 posmos šogad.

Tikmēr trešais šajā posmā bija «Toyota» braucējs Žinels de Viljērs no DĀR.

«Uzvarēt šo rallijreidu man ir ļoti svarīgi, to vēlas arī mani sponsori un ikviens, kurš mani atbalsta,» izteicies Al-Atija. «Tomēr jābūt uzmanīgiem līdz pat finišam.»

Divus posmus līdz rallijreida beigām kopvērtējumā tagad Al-Atija jau par 29 minūtēm un vienu sekundi apsteidz de Viljēru. Jāpiezīmē, ka pavisam nedaudz pirms rallijreida beigām sacensības ir beigušās Saūda Arābijas pārstāvim Jazīdam Alradži, kura «Toyota» vēl pirms 11. posma sākuma piemeklēja tehniskas problēmas. Līdz ar to Jazīda trešo vietu kopvērtējumā ieņems Polijas pārstāvis Krištofs Holovščics («Mini»).

Tikmēr motociklu klasē pie panākuma tika slovāks Ivans Jakešs (KTM), kurš par astoņām sekundēm apsteidza portugāli Rubenu Fariju (KTM). Savukārt trešais bija austrālietis Tobijs Praiss, kurš arī startē ar KTM motociklu.

Kopvērtējumā līdera godu gan saglabājis pašreizējais Dakāras čempions Marks Koma no Spānijas (KTM), kurš tagad tuvāko sekotāju portugāli Po Gonsalvesu no «Honda» komandas apsteidz par 20 minūtēm un 12 sekundēm.

Gonsalvesam gan sacensību rīkotāji trešdien piesprieda 15 minūšu sodu par dzinēja maiņu.

Savukārt trešajā vietā esošais Praiss zaudē 31 minūti un 43 sekundes.

Šogad rallijreida dalībniekiem jāsacenšas aptuveni 9000 kilometru sacensībās, kuru maršruts vijas caur Argentīnu, Čīli un Bolīviju. Sacensību noslēgums gaidāms sestdien Buenosairesā.

Arī šogad sportisti sacenšas 13 ātrumposmos.

Dakāras rallijreids, kurā šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, septīto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu