Murmanskas apgabalā aizliedz Zvjaginceva «Leviatāna» izrādīšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Krievijā Murmanskas apgabala varasiestādes aizliegušas izrādīt nule «Zelta globusa» balvu ieguvušo filmu «Ļeviafan» («Leviatāns»), ziņu aģentūrai «FlashNord» paziņoja informācijas avoti apgabala valdībā. «Lēmumu par filmas izrādīšanas aizliegumu pieņēma Marina Vasiļjevna [Kovtuna]. Gubernatore ir neapmierināta ar to, kā filmā parādīti ziemeļu iedzīvotāji,» sacīja aģentūras sarunbiedrs.

Ieteikums atteikties no filmas izrādīšanas mutiski nodots visiem uzņēmumiem, kuriem ir kinoteātri Murmanskas apgabalā, viņš piebilda.

Ziņu aģentūrai vairākos kinoteātros apstiprināja, ka ir saņemtas šādas rekomendācijas.

«Acīmredzot nāksies atteikties no filmas izrādīšanas, neviens negrib problēmas ar apgabala varasiestādēm,» atzina kāda kinoteātra īpašnieks.

Vienlaikus gubernatores preses sekretārs Deniss Pušins noliedza, ka filmu būtu aizliegts izrādīt.

«Šādas rekomendācijas nav dotas un nevarēja tikt dotas,» viņš sacīja ziņu aģentūrai.

Arī Teriberkas ciematā, kur notika filmas uzņemšana, tā vadītāja Tatjana Trubiļina iestājas pret šīs filmas izrādīšanu uz lielajiem ekrāniem.

«Iespaidu [no šīs filmas] īpašu nav,

mēs visi šeit esam alkoholiķi, kas dzīvo savā izgāztuvē.

No estētiskā skatu punkta es esmu pret izrādīšanu, es vispār nezinu, kam ir vērts šo filmu skatīties,» atzina ciemata vadītāja.

Andreja Zvjaginceva filma «Leviatāns» saņēma «Zelta globusu» kā labākā filma svešvalodā. Uz kinoekrāniem Krievijā tā iznāks 5. aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu