Koris «Latvija» saņem ielūgumu koncertēt Izraēlā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valsts akadēmiskais koris (VAK) «Latvija» saņēmis ielūgumu koncertēt Izraēlā 2015./2016.gada sezonā, informē VAK «Latvija» producente Ieva Vītiņa. Pēc kora koncertturnejas pēdējiem diviem koncertiem Jeruzalemes Henrija Krauna zālē koris ir saņēmis uzaicinājumu no Jeruzalemes Simfoniskā orķestra koncertēt Izraēlā arī 2015./2016.gada koncertsezonā.

Gada pirmajās dienās kora «Latvija» darbība atzinīgi novērtēta arī Latvijā. Koris nominēts laikraksta «Diena» Gada balvai kultūrā četrās kategorijās. VAK «Latvija» saņēmis arī Latvijas Radio 3 programmas «Klasika» gada «Bravo» par darbību Latvijā un ārzemēs.

Jau ziņots, ka VAK «Latvija» 2013.gada noslēgumā viesojies Izraēlā ar piecu koncertu ciklu. Koris uzstājies Telavivas Operā un Jeruzalemes Henrija Krauna zālē, atskaņojot trīs nozīmīgus klasikas opusus - Georga Frīdriha Hendeļa oratoriju «Solomons», Ludviga van Bēthovena «Missa Solemnis» un Jozefa Haidna oratoriju «Pasaules radīšana».

Piedalīties šajos koncertos kori «Latvija» aicināja Jeruzalemes Simfoniskais orķestris, norādot uz iespējamu sadarbību arī turpmāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu