Bjorka izziņo jauno albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Islandiešu dziedātāja Bjorka nākusi klajā ar paziņojumu, ka viņas devītais studijas albums sauksies «Vulnicura» un klajā nāks martā. Ieraksts sekos 2011. gada platei «Biophilia».

Bjorka sociālajos tīklos publicējusi ar roku rakstītu paziņojumu, kurā atklāj gan plates, gan tajā iekļauto dziesmu nosaukumus. Tie ir - «Stonemilker», «Lionsong», «History of Touches», «Black Lake», «Family», «Notget», «Atom Dance», «Mouth Mantra» un «Quicksand».

Sešas no dziesmām producējis TVNET gada albuma 10. vietas ieguvējs, 20+ gadus vecais venecuēliešu elektroniskās mūzikas producents Alehandro Gersi aka «Arca». Alehandro Gersi kā skaņu burvis pielicis pirkstu arī Kanjes Vesta «Yeezus» albuma tapšanā un sadarbojies ar britu mūzikas sensāciju «FKA Twigs».

Albumu miksējis Bobby Krlic (aka «The Haxan Cloak»).

Astoņdesmito gadu vidū Bjorka ar grupu «Sugarcubes» kļuva par pirmo Islandes rokmūzikas vēstnesi pasaulē. Grupas panākumi Lielbritānijā un ASV nodrošināja Bjorkai solokarjeras izredzes arī pēc «Sugarcubes» izjukšanas 1992. gadā. 1993. gadā Bjorka izdeva savu pirmo soloalbumu «Debut» («Debija»), jau nosaukumā norādot norobežošanos no iepriekšējiem ierakstiem, - jaunā pankroka sirēna kļuva par starptautiski atzītu elektroniskās mūzikas mākslinieci.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu