Ķīnā izņem no apgrozījuma ēzeļa gaļu ar lapsas DNS (28)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV un pasaules lielākais mazumtirdzniecības koncerns «Wal-Mart Stores Inc.» izņēmis ēzeļa gaļas produktus no Ķīnas veikaliem, jo tajā atrastas cita dzīvnieka DNS pēdas, ceturtdien paziņojis uzņēmums.

Ķīnas Šaņdunas provinces Pārtikas un medikamentu administrācija iepriekš ziņoja, ka «Wal-Mart Stores Inc.» ēzeļu gaļas produktā «Five Spice Donkey Meat» atrasta lapsas gaļa.

«Wal-Mart Stores Inc.» paziņoja, ka atlīdzinās pircējiem, kuri iegādājušies šo produktu, un veiks neatkarīgas DNS pārbaudes visiem saviem «augsta riska» gaļas produktiem Ķīnā. Ķīnas likumi neprasa mazumtirgotājiem veikt šādas pārbaudes.

Uzņēmums paziņoja, ka sadarbosies ar Šaņdunas amatpersonām šīs lietas izmeklēšanā.

«Wal-Mart Stores Inc.» Ķīnas nodaļas vadītājs Gregs Forans pauda nožēlu par notikušo, bet nesniedza paskaidrojumus, kā kas tāds varēja notikt, vien piebilda, ka uzņēmums pastiprināti pievērsīs uzmanību piegādātājiem.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu