Eiropas Tautas partijas grupas vadītājs: Latvija ir piemērs Eiropai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

«Latvija ir mums visiem piemērs – tā ir jauna valsts, kas cīnījusies par brīvību un demokrātiju, valsts, kas zina, kāda vērtība ir vārda un preses brīvībai un ka tā nav pašsaprotama,» šodien Eiropas Parlamenta deputātiem sacīja Eiropas Tautas partijas grupas priekšsēdētājs Manfrēds Vēbers.

«Šīs valsts vēsturē atspoguļojas Eiropas vēsture – tā cīnījusies par brīvību un labklājību,» sacīja Vēbers, norādot, ka notikumi Parīzē likuši uzdot jaunus jautājumus par šīm vērtībām, un paužot cerību, ka Latvija tās spēj aizstāvēt.

«Situācija Latvijā atbilst pašreizējai situācijai Eiropā. Latvija saskārusies ar ļoti lielām problēmām - 2008.gadā tās ekonomika samazinājās par 14%, bet dažu gadu laikā Latvija visu spēja izmainīt un rādītāji atkal norāda uz izaugsmi. Šādos ekonomiski smagos laikos Latvija ir pratusi tikt ar problēmām galā, un tā mums ir labs piemērs,» uzskata Vēbers.

Pašlaik Eiropas Savienība ir jaunā posmā - pēc vēlēšanām un pārmaiņu procesiem 2015.gadā Eiropa ir ķērusies pie normāliem pienākumiem, tāpēc arī Latvijas prezidentūra ir tik būtiska. Vajadzētu nodrošināt, lai esošie pasākumi tiktu īstenoti, jādomā par reformām, kas nepieciešamas dalībvalstīs saistībā ar investīcijām, datu aizsardzību un citiem jautājumiem.

Vēbers arī uzsvēra, ka eiropiešu ambīcijas ir jānodrošina visā pasaulē, vienlaikus jānodrošina sociālā drošība Eiropā, bet pats svarīgākais - jānodrošina darbavietas. Pieskaroties tematam par digitālo drošību, viņš uzsvēra, ka tīklā jāvalda ne tikai brīvībai, bet arī noteikumiem, un Eiropai ir jāaizsargā savi pilsoņi.

«Eiropai ir jāiet vienā virzienā. Latvijas Prezidentūra ir sākusies labi, prioritātes pareizi nostādītas. Centrā jāliek pilsonis, un jūs to arī darāt. Uzskatu, ka Eiropa ir labās lokās,» sacīja Vēbers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu