Roma un Rodrigess uzvar Dakāras rallijreida 9. posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pašreizējais čempions spānis Nani Roma no «Mini» un portugāļu motobraucējs Elders Rodrigess otrdien uzvarēja Dakāras rallijreida devītajā etapā.

Vieglo automobiļu klasē 450 kilometrus garo speciālo ātrumposmu pirmais noslēdza Roma, turklāt arī pārējās vietas pirmajā trijniekā aizņēma «Mini» sportisti - kopvērtējuma līderis un 2011.gada sacensību uzvarētājs Nasers al Atija no Kataras zaudēja sešas ar pusi minūtes, bet gandrīz 16 minūtes no Roms atpalika krievu sportists Vladimirs Vasiļjevs.

Kopvērtējumā tagad al Atija jau par 23 minūtēm un 58 sekundēm apsteidz «Toyota» braucēju Žinelu de Viljēru no Dienvidāfrikas Republikas, savu pārsvaru šajā etapā palielinot par 15 minūtēm. Savukārt gandrīz 40 minūtes jau zaudē trešajā vietā esošais Saūda Arābijas sportists Jazīds Alraži, kurš arī brauc ar «Toyota».

Tikmēr motobraucēju klasē otrdien Rodrigess par trim minūtēm un 51 sekundi apsteidza savu tautieti un komandas biedru «Honda» rindās Po Gonsalvesu.

Savukārt trešais palika kopvērtējuma līderis Marks Koma no Spānijas (KTM), kurš ir četrkārtējais un reizē arī pašreizējais Dakāras čempions.

Kopvērtējuma tagad Komas pārsvars pār Gonsalvesu sarucis līdz piecām minūtēm un 28 sekundēm, bet trešajā vietā esošais Pavlo Kintanilja no Čīles (KTM), kurš uzvarēja pirmdienas etapā, jau zaudē 27 minūtes.

Šogad rallijreida dalībniekiem jāsacenšas aptuveni 9000 kilometru sacensībās, kuru maršruts vijas caur Argentīnu, Čīli un Bolīviju. Sacensību noslēgums gaidāms sestdien Buenosairesā.

Arī šogad sportisti sacenšas 13 ātrumposmos.

Dakāras rallijreids, kurā šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, septīto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu