Latvijas gastronomiskais piedāvājums - 28.labākais Eiropā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas gastronomiskais piedāvājums ASV ceļojumu un gastronomijas portāla «Thrillist» veidotā visu Eiropas valstu ēdienu un dzērienu reitingā ierindojies 28.vietā.

Portāla redaktori izvērtējuši Eiropas 48 valstu gastronomisko un dzērienu piedāvājumu, vērtējot pēc nacionālās virtuves kvalitātes un pieejamās dažādības.

Latviju apmeklējušais portāls jūsmo par izbaudīto kūpinātu medījumu, ķirbju pankūkām un medus kūku, ko palīdzējis izgaršot «Melnais balzams».

«Savā vienīgajā viesošanās reizē Latvijā es klaiņoju Ķemeru Nacionālajā parkā, vērojot trakus medniekus meklējam briežus, mežacūkas un vilkus. Es biju ļoti satraukts, bet tā vakara maltīte ar kūpinātu mežacūku bija fantastiska. Viņiem arī bija ļoti garda medus kūka, ķirbju pankūkas un daudzi malki Rīgas «Melnā balzama» - rūgta zālīšu dzēriena, kuru galu galā nākas iemīlēt,» raksta portāls.

«Protams, mans neparastais ceļojums paspilgtina manus iespaidus par šo valsti, kas ļoti aizrāvusies arī ar kāpostu zupu, taču tā pilnīgi noteikti ir pelnījusi vietu pirmajā trīsdesmitniekā,» norāda portāls.

No Baltijas valstīm viszemāko vietu ieņem Igaunija, kur autoriem vislabāk paticis zivju piedāvājums. «Kā mēdz teikt: ierodies Baltijas reņģu dēļ un paliec žāvētu zušu un šprotu dēļ,» piezīmē portāls.

Savukārt Lietuva ierindojas 35.vietā, portāla redaktoriem slavējot «rudzu maizi, cepelīnus, auksto zupu un asins zupu, kā arī daudzas citas lietas, kas gatavotas no kartupeļiem un sēnēm un nedaudz dīvainu apsēstību ar skābām lietām - skābo krējumu, skābo sieru».

«Papildus punkti piešķirti par viņu apņēmību gatavot dažāda veida pīrādziņus, pankūkas un kūpinājumus. Un par NBA basketbolistiem Arvīdu Saboni un Šarūnu Marčuļoni,» raksta portāls.

Pēdējo vietu reitingā ieņem Vatikāns, kur pieejams tikai viens restorāns. «Vienīgais Vatikāna restorāns tūlīt sagrauj baumas, ka tajā var dabūt tikai dievmaizīti. (..) Bet tomēr šajā valstī ir tikai viens restorāns. Dodiet pāvestam Franciskam kādu izvēli!»

Par Eiropas gastronomijas pērlēm amerikāņu portāls kronējis Itāliju, Franciju un Spāniju ar tās īpašajām kulinārijas, kā arī ēdiena baudīšanas tradīcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu