Google piedāvās reāla laika tulkošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirms mēneša Skype atklāja reāla laika tulkošanu starp angļu un spāņu valodām. Tagad ar ieceri piedāvāt analogu pakalpojumu klajā nācis arī interneta gigants Google.

Kompānijai ir padomā izstrādāt mobilo aplikāciju, kas automātiski spētu atpazīt, kādā valodā tiek runāts, un šo tekstu automātiski pārtulkotu lietotāja dzimtajā valodā, raksta Dailymail.co.uk. Ņemot vērā, ka Google Translate programmatūra jau tagad spēj tulkot rakstītu tekstu 90 valodās un daļā valodu iztulkoto tekstu piedāvā nolasīt arī balsī, šādas aplikācijas izstrāde ir tikai laika jautājums.

Tādējādi Android aplikācijas lietotāji varēs brīvi sazināties dažādās pasaules valodās. Dzimtajā valodā pārtulkoto tekstu viņi varēs lasīt mobilās viedierīces vai datora ekrānā.

Kad jaunā tulkošanas aplikācija nonāks apgrozībā, nav zināms, taču Google Translate inženierijas direktors Makdafs Hjūzs (Macduff Hughes) atklājis, ka vairums no tiem 100 miljoniem Android ierīču, kurās ir instalēta Google Translate aplikācija, arī saņems reāllaika tulkošanas atjauninājumu. Tāpat Hjūzs atklājis, ka kopumā visās platformās Google Translate mēnesī ir 500 miljoni aktīvo lietotāju.

Pēc inženiera domām, ir ļoti būtiski interneta lietotājiem nodrošināt iespēju lasīt un saprast dažādās valodās pasniegtu informāciju. Un tam nevajadzētu būt grūti, ņemot vērā, ka 80 - 90 procenti interneta satura ir desmit valodās.

Bez reāllaika tulkotāja Google gatavojas arī izlaist aplikāciju, kas spēj pārtulkot arī ar viedtelefona kameru aplūkotu tekstu. Šādu iespēju jau piedāvā aplikācija Word Lens, kuras izstrādātāju Quest Visual Google iegādājās pagājušā gada maijā. Aplikācija darbojas pavisam vienkārši - atliek vien virs svešvalodā rakstītā teksta novietot telefona kameru, un kā pēc burvju nūjiņas mājiena telefona ekrānā parādās tulkots teksts.

Var atzīmēt, ka decembrī Microsoft piederošais ātrās saziņas rīks Skype izlaida savu reāllaika tulkošanas funkciju. Šobrīd tā spēj darboties tikai starp angļu un spāņu valodām, taču perspektīvā valodu klāstu paredzēts paplašināt līdz 40.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu