Barreda šķīries no līdera goda Dakāras rallijreida motociklu ieskaitē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spāņu motobraucējs Hoans Barreda («Honda») pirmdien šķīries no kopvērtējuma līdera goda Dakāras rallijreidā, pēc astotā posma to atvēlot četrkārtējam un reizē arī pašreizējam Dakāras čempionam Markam Komam no Spānijas (KTM).

Kā pirmais 416 kilometrus garo distanci pievarēja Pavlo Kintanilja no Čīles (KTM), kurš finišēja pēc divām stundām 56 minūtēm un 19 sekundēm. Viņam 11 sekundes zaudēja spānis Huans Garsija («Yamaha»), bet trešais bija slovāks Štefans Svitko (KTM), kurš uzvarētājam zaudēja 12 sekundes.

Kintanilja slavenā rallijreida posmā uzvarējis pirmoreiz karjerā.

Ļoti smagajā trasē Barreda, kurš pirms šī posma bija kopvērtējuma līderis ar sešu minūšu pārsvaru, zaudēja teju pusotru stundu, šķiroties no reālām izredzēm pacīnīties par uzvaru kopvērtējumā. Tikmēr Koma posmu noslēdza devītajā vietā septiņas minūtes un 37 sekundes aiz uzvarētāja.

Tagad kopvērtējuma priekšgalā Koma par deviņām minūtēm un 11 sekundēm apsteidz portugāli Paulu Gonsalvešu no «Honda» komandas, bet trešais ir Kintanilja, līderim zaudējot 11 minūtes un 11 sekundes.

Tikmēr vieglo automobiļu ieskaitē pirmdien sacensības nenotika. Tur pēc astoņiem posmiem līderis ir 2011.gada sacensību uzvarētājs Nasers al Atija no Kataras («Mini»).

Šogad rallijreida dalībniekiem jāsacenšas aptuveni 9000 kilometru sacensībās, kuru maršruts vijas caur Argentīnu, Čīli un Bolīviju. Sacensību noslēgums gaidāms sestdien Buenosairesā.

Arī šogad sportisti sacenšas 13 ātrumposmos.

Dakāras rallijreids, kurā šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, septīto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu