Saindējoties ar nelegālu alkoholu, Indijā miruši 17 cilvēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas ziemeļos Utarpradešas štatā no saindēšanās ar nelegāli gatavotu alkoholisku dzērienu ir miruši vismaz 17 cilvēki, bet vēl vismaz 122 saindējušies cilvēki ir hospitalizēti, otrdien paziņoja amatpersonas.

Lielākā daļa upuru bija starp vairāk nekā 200 cilvēkiem, kuri svētdienas vakarā bija sapulcējušies skatīties kriketa spēli kādā ciemā pie Utarpradešas štata galvaspilsētas Lakhnavas.

Neapstiprinātās ziņās otrdien bija minēti 22 mirušie.

Ārsti paziņoja, ka 14 no hospitalizētajiem ir nopietnā stāvoklī un daži ir zaudējuši redzi.

Policija aizturēja veikala īpašnieku, kurš bija pārdevis šo dzērienu 200 mililitru partijās par apmēram 0,25 eiro gabalā. Pārmeklējot veikalu, tika atrasti lieli daudzumi ķimikāliju, kas ir nosūtītas uz pārbaudēm laboratorijā.

«Simptomi skaidri parāda, ka šie pacienti lietojuši metilspirtu,» kas dažreiz tiek piejaukts etilspirtam, lai samazinātu dzēriena pašizmaksu, paziņoja Lakhnavas medicīnas koledžas traumu centra vadītājs Kausars Usmans.

Nāves gadījumi nelegāli brūvētu alkoholisko dzērienu dēļ Indijā ir bieža parādība, jo trūcīgie iedzīvotāji nevar atļauties licencētus alkoholiskos dzērienus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu