«Vienotība» kopā ar RP līdz 7.janvārim vienosies par premjeru (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Vienotība» kopā ar Reformu partiju (RP) līdz 7.janvārim vienosies, kuru kandidātu virzīt premjera amatam.

Kā potenciālie valdības vadītāja krēsla pretendenti izskanējuši zemkopības ministre Laimdota Straujuma un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs («Vienotība»).

Jau vēstīts, ka 27.decembrī «Vienotības» valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa paziņoja, ka «Vienotība» un RP vienojušās par partiju tuvināšanos, tostarp koordinētu rīcību Saeimā un kopīga premjera kandidāta virzīšanu. Savukārt 12.Saeimas vēlēšanās abas partijas startēs kopīgā «Vienotības» sarakstā, kurā būs arī cilvēki, kuri līdz šim nav pārstāvējuši nevienu politisko spēku. «Vienotības» valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka partijas sarakstā iekļaus arī jauniešus.

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») demisionēja Zolitūdes traģēdijas dēļ. «Vienotības» iepriekš izvirzītos kandidātus prezidents ir noraidījis, un valdības vadītāja meklējumi joprojām turpinās.

Ja prezidentu neapmierinās partiju izvirzītie kandidāti, viņš pats nosauks kandidātu 7.janvārī.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu